UPOZNAJTE GLUMCE

Posljednja avantura mladih čarobnjaka

11.07.2011 u 10:00

Bionic
Reading

U posljednjem nastavku pustolovina mladog čarobnjaka svi glumci iz prijašnjih nastavaka su i dalje ovdje: Daniel Radcliffe, Rupert Grint i Emma Watson, još jedanput kao Harry Potter, Ron Weasley i Hermione Granger. Među ostalim su glumcima i Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Warwick Davis, Tom Felton, Ralph Fiennes i mnogi drugi.

DANIEL RADCLIFFE kao HARRY POTTER

Trenutno glumi u svojem prvom mjuziklu na Broadwayu, 'How to Succeed in Business Without Really Trying', koji je nominiran za nagradu Tony, a koji je i njemu donio nominacije za brojne nagrade. Na Broadwayu je debitirao 2008. godine u drami 'Equus' za koju je dobio nagrade BroadwayWorld.com i Broadway.Com Audience te bio nominiran za nagrade Drama League i Drama Deska. Godinu dana ranije u istoj je drami debitirao na londonskom West Endu. Uskoro ćemo ga gledati u horor trileru 'The Woman in Black' (režija James Watkins). Glumio je u nezavisnom australijskom filmu 'December Boys' i televizijskom filmu 'My Boy Jack'. Prva uloga bila mu je mladog Davida Copperfielda za BBC/PBS. Slavu je stekao 2001. kao Harry Potter u prvom filmu iz serijala.

RUPERT GRINT kao RON WEASLEY

Zvijezda je drame 'Comrade' redatelja Petera Næssa, a glumio je u horor trileru 'Cross Country' i neovisnoj akcijskoj komediji 'Wild Target'. Debitirao je ulogom Rona Weasleya 2001. godine, za što je bio nominiran za nagradu British Film Critics’ Circlea. Glumio je u svim filmovima iz serijala. Ostali su njegovi filmovi 'Thunderpants', 'Driving Lessons' i 'Cherrybomb'.

EMMA WATSON kao HERMIONE GRANGER

Također je glumila u svim filmovima serijala Harry Potter. Debitirala je kao desetogodišnjakinja u prvom filmu iz 2001., a ta joj je uloga donijela nagradu Young Artist. Broadcast Film Critics Association nominirao ju je za dvije nagrade Critics' Choice, a dobila je i brojne nagrade i pohvale gledatelja. Uskoro ćemo ju gledati u filmu 'My Week with Marilyn' u kojem glume i Eddie Redmayne i Michelle Williams i u 'The Perks of Being a Wallflower' (scenarij i režija Stephen Chbosky). Sinkronizirala je 'The Tale of Despereaux' i glumila u 'Ballet Shoes'. Bavi se modom, surađuje s People Tree i radi na kolekciji Pure Threads. Novo je lice za Lancôme (prethodnice su joj Penélope Cruz, Kate Winslet i Julia Roberts).


HELENA BONHAM CARTER kao BELLATRIX LESTRANGE

Prvi je put glumila Bellatrix 2007. godine u hitu 'Harry Potter i Red Feniksa'. Bonham Carter bila je nominirana za Oscara za 'Kraljev govor' (režija Tom Hooper) za ulogu Elizabeth, supruge kralja George VI, koja joj je donijela i nominacije za Zlatni globus i nagradu Screen Actors Guilda (SAG) te nagrade BAFTA-e i British Independent Film.
Nedavno je bila nominirana za Zlatni globus i za ulogu u mjuziklu 'Sweeney Todd' u kojem glavnu ulogu ima Johnny Depp. S Burtonom i Deppom surađivala je i na hitu 'Alisa u Zemlji čudesa' te na najnovijem trileru 'Dark Shadows' čiji je početak prikazivanja predviđen za 2012. godinu. Prvu nominaciju za Oscara, kao i nominacije za Zlatni globus i nagrade BAFTA-e i SAG-a te brojne nagrade kritike dobila je 1007. godine za The Wings of the Dove snimljen prema romanu Henrya Jamesa.


RALPH FIENNES kao LORD VOLDEMORT

Jedan je od najgorih zločinaca moderne književnosti i filma. Prvi put se pojavio 2005. u filmu 'Harry Potter i Plameni pehar'. ,Kao redatelj debitirao je 2010. suvremenom verzijom Shakespeareovog političkog trilera 'Coriolanus', u kojem i glumi zajedno s Gerardom Butlerom i Vanessom Redgrave. Snimio je 'Clash of the Titans' i njegov nastavak kojega ćemo uskoro gledati, 'Clash of the Titans 2'. Dva je puta bio nominiran za Oscara, za 'Šindlerovu listu' (za koji je bio nominiran i za Zlatni globus te dobio nagradu BAFTA-e i brojne nagrade kritike) i za 'Engleskog pacijenta' (nominacije za Zlatni globus, nagradu BAFTA-e, dvije nominacije za nagradu SAG-a).