NEZADOVOLJSTVO U GAVELLI

'Ponašaju se kao da sam već u penziji'

25.03.2015 u 17:12

Bionic
Reading

Zagrebačka glumica Mirjana Majurec na svom je profilu na Facebooku otvoreno progovorila o nezadovoljstvu svojim statusom u matičnom kazalištu Gavelli i današnjem ignoriranju glumačkih velikana koji su nakon četiri desetljeća rada otišli u penziju bez ikakvog pozdrava svog kazališta

Nezadovoljstva u hrvatskim kazališnim kućama danas ima i previše, a jedna od rijetkih koja se usudila otvoreno progovoriti o svom statusu u matičnom kazalištu Gavelli je 62-godišnja zagrebačka glumica Mirjana Majurec. Na svom profilu na Facebooku Mirjana nerijetko kaže ono što misli, a ovaj put rekla je ponešto i o ignoriranju nje kao glumice u matičnom kazalištu te odnosu prema glumačkim veteranima, poput Vlaste Knezović, Duška Valentića i Biserke Ipše, koji su poslani u penziju bez ikakvog oproštaja i poruke.

'Divno je doći u kazalište gdje si od djetinjstva, gdje glumiš, tu i tamo, gdje se jednostavno osjećaš bogato, i moji kolege, divan Enes, divan Dule, moje curke, pa kako se osjećati i kako preživjeti kad jednog dana dobiješ obavijest - gosp. i gđa, Vaše vrijeme je završilo. Kako preko noći? Pišem to u ime svih kolega koji kroz to prolaze, ja srećom još ne, ali ionako se ponašaju kao da sam u penziji. Bože, divni dragi socijalizam, gdje si glumio dok ne rikneš', napisala je glumica na Facebooku dodavši:

'Naš i vaš Andrija iz 'Najboljih godina', Duško Valentić, otišao je u penziju još 30. siječnja. Jako me pogodilo što smo to doznali tek na zadnjoj predstavi. Slavlja nakon svake premijere k'o u priči, dakle love ima, a kolega ti ode k'o pizdek minić, i tako i Vlasta i Dubravka i Lazo, a sad i Biba Ipša, genijalna Ruža iz 'Najboljih godina' itd. Sramotno', zaključila je Mirjana.

O situaciji u Gavelli, na čijem je čelu danas Boris Svrtan, kaže nam, ne želi govoriti, no ipak naglašava kako je nekad odnos prema glumcima bio puno humaniji: 'Kad je Ivica Vidović odlazio u penziju, kupili smo mu sliku, organizirana je i oproštaljka, a i mnogi drugi su bili ispraćeni na vrlo lijep način.'

Duško Valentić smatra da tome ne treba pridavati veliku važnost: 'Sad su takva vremena, a nisam previše osjetljiv da bih se zbog toga uzrujavao', skromno je izjavio.