PRAVEDNIK

Pogledajte sve o snimanju novog filma s Denzelom Washingtonom

18.09.2014 u 07:00

Pravednik - prilog o snimanju filma

Izvor: Promo fotografije / Autor: Continental film

Bionic
Reading

Tportal donosi ekskluzivni prilog o akcijskom trileru 'Pravednik' koji 25. rujna dolazi u domaća kina i IMAX!

Dok brojimo sitno do dolaska 'Pravednika' u kina, pogledajte što o iskustvima sa snimanja kažu redatelj Antoine Fuqua i glumac Denzel Washington. Njih dvojica nakon uspješnog i hvaljenog akcijskog trilera 'Dan obuke', za koji je Washington osvojio svoju drugu nagradu Oscar u karijeri, ovoga rujna ponovno udružuju snage na velikom platnu u akcijskom spektaklu 'Pravednik'. Temeljen na istoimenoj televizijskoj seriji, u akcijskom trileru glavne su uloge uz Washingtona ostvarili sve popularnija Chloe Grace Moertz, Marton Csokas, David Harbour, Bill Pullman i Melissa Leo. U prilogu koji vam donosimo možete vidjeti što o snimanju filma kažu glumci i redatelj.

'Želim da akcija bude iznimno realna. Osjetit ćeš patnju, osjetit ćeš bol. Trebalo bi biti brzo, ali trebalo bi biti i osobno', kaže redatelj Antoine Fuqua.

'Način snimanja iz blizine Fuqua radi s posebnim kamerama', nadovezuje se Denzel Washington i dodaje: 'Želi da bude sirovo i prljavo, ali da bude pametno.'

'Pravednik' prati Roberta McCalla, bivšeg pripadnika specijalnih postrojbi koji je lažirao vlastitu smrt kako bi ostatak života proveo u miru u Bostonu. Međutim, nakon što se samovoljno vrati iz mirovine kako bi spasio mladu djevojku Teri (Moertz), pronaći će se suočen licem u lice s nasilnički nastrojenim ruskim mafijašima. Kako vrijeme odmiče i on se bori protiv onih koji nemilosrdno i brutalno napadaju nemoćne i slabije od sebe, u McCallu se nanovo rađa želja za pravdom. Ako netko ima problem i ako je taj problem toj osobi teško savladiv te se nema kome drugome obratiti, McCall će doći u pomoć... jer on je Pravednik.

Ako još niste, sve o ovom akcijskom trileru možete doznati u sklopu naše podstranice. 'Pravednik' u domaća kina i IMAX stiže 25. rujna