OVOTJEDNI TOP 15

Pogledajte nove video uratke domaćih glazbenika

30.05.2014 u 06:42

Bionic
Reading

Novih petnaest videospotova i ovaj vam tjedan dostavlja redakcija portala Spotdepo.hr. Nikol, Luka i Vedran, Hladno pivo, Leteći Odred, Neno Belan, E.N.I....samo su neki od domaćih glazbenika čije nove video uratke možete pogledati u nastavku

Nikol, Luka i Vedran - 'Guide Me Home'

Nastavljajući promociju svog izuzetno hvaljenog EP- ja '… and who are you?', kantautorski trio iz Pule Nikol, Luka i Vedran, snimili su i spot za prvi singl 'Guide Me Home'. Spot je sniman u Rijeci i Zagrebu a Maura Batarilović, Dorotea Cerin i Sendi Pucer, koji potpisuju realizaciju spota, odlučili su zadržati fokus na samoj pjesmi.

 

Klapa Kampanel - 'Moja jube, lipi cvite moj'

Spot za singl klape Kampanel 'Moja jube, lipi cvite moj' snimljen je s puno ljubavi i truda, a sve je odrađeno pod redateljskom palicom Ive Biočine. Kako je rekao Miro Trgo iz Kampanela, 'emotivna pjesma posvećena je njegovoj preminuloj supruzi i tragičnom životnom trenutku'. U spotu se pojavljuje i Mirova kćer Mila'. Glazbu za singl 'Moja jube, lipi cvite moj' potpisuje Ingrid Flesch, autor teksta Asja Kahle, dok aranžman potpisuju zajedno Miro Trgo, Slaven Bolanča i Davor Marko Krnjak. Klapa Kampanel ovim singlom i spotom najavljuje i novi glazbeni materijal, a dečki vrijedno rade na novim pjesmama.

Leteći odred feat. Ivana Banfić - 'Priznaj mi'

Pet mjeseci od objavljivanja posljednjeg singla 'Volim te još' i studijskog albuma 'Agent za ljubav', Leteći odred danas objavljuje još jedan singl s ovoga albuma, pjesmu 'Priznaj mi' u kojoj se Denisu Dumančiću na vokalnoj poziciji pridružuje Ivana Banfić. Ova power balada dvoje dugovječnih zvijezda domaće glazbene scene ulazna je karta za CMC festival, pa će Leteći odred drugu godinu zaredom, a Ivana Banfić prvi puta nastupiti na velikoj pozornici u Vodicama od 13. do 14. lipnja. Pjesmu 'Priznaj mi' potpisuje Denis Dumančić, dok je uz njega za aranžman zaslužan Igor Ivanović. Nakon suradnji s Filipom Dizdarom, Tomislavom Povićem, Žarom Batinovićem i drugim redateljima, redateljske se palice za spot "Priznaj mi" prihvatio sve traženiji mladi vinkovački redatelj Marko Zeljković Zelja, autor spotova Opće opasnosti, Bosutskih bećara i mnogih drugih.

Punčke - 'Srce'

Grupa Punčke dobila je poziv za nastup s Queens Of The Stone Age u Ljubljani upravo u trenutku kad objavljuju svoj novi videospot 'Srce'. Poziv QOTSA stigao je u trenutku kad bend novi singl s njihovog hvaljenog albuma 'Sunčano s povremenom naoblakom', onaj za pjesmu 'Srce', dobiva svoj sjajan videospot. Sniman u Zagrebu početkom travnja pod redateljskom palicom Vanje Vascarca, 'Srce' je već četvrti video za singlove s prvijenca sve popularnije trojke iz Vinkovaca i Novske. Novi video svoju premijeru dobiva u izrazito intenzivnom period za Punčke, kada se band spremna za proljeće i ljeto prepuno svirki po cijeloj regiji.

Hladno pivo - 'Messi'

Tekst: Mile Kekin
Glazba: Hladno pivo
Produkcija (audio): Pavle Miholjević i Jura Ferina
Redatelj: Vojan Koceić (PILOTstudio)
Lokacija spota: Spaladium Arena Split

Željko Krušlin & Latino - 'Ne trebam snove da te sanjam'

Latino majstor Željko Krušlin u novom je spotu ugostio Petru Jeričević, plesačicu koja je Mislava Čavajdu dovela do pobjede u showu Ples sa zvijezdama. Spot za pjesmu 'Ne trebam snove da te sanjam', najava je velikog koncerta Latina na Šalati u utorak, 10. lipnja. Spot čiji je redatelj Ivo Biočina, sniman je na dvije lokacije – Šetalištu Josipa Jurja Stossmayera u Zagrebi te u vikendici Željka Krušlina u Moslavini.

Luce - 'Možda mi'

Ovih dana uz podršku diskografske kuće Menart, koja je u mladoj glazbenici prepoznala ogroman potencijal, snimljen je prvi singl, pjesma 'Možda mi', koja je paralelno dobila i svoje video izdanje. Luce potpisuje glazbu, dok iza teksta stoji renomirana Ines Prajo, poznatija po suradnji s Meritasicama, Massimom i Jelenom Radan. Za aranžman i produkciju zadužen je bio Zvonimir Dusper – Dus. Video broj sniman je u režiji Luke Nižetića, kojemu je ovo debitantsko redateljsko iskustvo.

Damir Poša - 'Pokrij se po ušima'

Singl 'Pokrij se po ušima' skinut je sa albuma 'Ples na žici' kantautora Damira Poše.


Auguste 'Ona'

Novi spot Augusta za njihov prvi radijski singl „Ona“ režirao je Boris Sekulić, koji je Ivani Lulić i Gordani Marković namijenio ulogu naratorica koje svjedoče raspadu jedne, nekad sretne ljubavne veze, a cijeli spot je alegorija u kojoj je naglasak na kontrastima, kako vizualnim, tako i emotivnim. Bend Auguste nastao je prije dvije godine, a osnovale su ga dvije mlade glazbenice Ivana Lulić i Gordana Marković. Uskoro su im se pridružili bubnjar Jerko Jurin, Tomislav Leko na klavijaturama i najnoviji član benda, basist Marko Radić, čime je njihov ogoljeni pop zamijenjen zamijenjen bogatim glazbenim aranžmanima, no i dalje uz njihove prepoznatljive vokalne igre.


Neno Belan & Fiumens feat. Hal - 'Anđela, anđele'

Neno Belan & Fiumens (ft. Hal), predstavljaju video spot za aktualni singl 'Anđela, anđele', pjesmom kojom su se predstavili na ovogodišnjem Zagrebačkom festivalu. Pjesma je u međuvremenu postala pravi hit koji se već 22. tjedan nalazi na listi najemitiranijih domaćih singlova - TOP 40.

E.N.I. - 'Prekrasan dan'

E.N.I. su objavile novi videospot za popularan aktualni single 'Prekrasan dan', koji je svojim optimizmm i veseljem već zarazio radijske etere i publiku i koji se nalazi pri vrhu gotovo svih hrvatskih top ljestvica. Romantični proljetni videospot objavljen je u subotu, 17. svibnja, a njegovi šareni i dinamičnim kadrovi naglašavaju uživanje u svakom trenutku života i donose nam ljubavnu priču koju su oživjeli Tamara Kolić i Zvonimir Lapov Padovan u ulozi sretnog para. Režiju potpisuje mlada redateljica Kristina Barišić koja je s djevojkama već surađivala na spotu za pjesmu Tokyo Boy, a ovaj je spot realizirala uz pomoć asistentice Marte Ožanić. Spot je sniman u legendarnom klubu Palach, ali i na različitim, manje prepoznatljivim riječkim lokacijama, kako bi se pokazalo da vrijeme i mjesto nisu bitni i da se se 'Prekrasan dan' može odvijati u bilo kojem gradu na svijetu. Autor glazbe i teksta za pjesmu 'Prekrasan dan' je Vlado Simcich Vava, a pjesma je nastala u riječkom studiju Nene Belana, koji je pjesmu ujedno i producirao.

Tomislav Goluban & LPFB feat. Singrlice - 'Meknite se vse gore'

Peti, još uvijek aktualni, album usnoharmonikaša Tomislava Golubana, 'Med bregi', priča je o Zagorju kojem je, mogli bismo reći, i posvećen. U njemu Goluban vidno ističe ljubav prema zagorskim bregima otkud i potječe, te u njima crpi nepresušnu inspiraciju, što tekstovima, što glazbom tog kraja. Spajanje usne harmonike, bluesa i tradicijske glazbe na ovom albumu vrlo uvjerljivo prezentiraju i mnogi gosti koji su doprinijeli svojim različitim i osebujnim stilovima. Jedan od gostiju na spomenutom albumu je i ženska vokalna skupina iz Samobora, Singrlice. Ovim putem donosimo video spot za singl na kojem je ta suradnja i ostvarena, 'Meknite se vse gore'. Video spot je sniman na vrhu Strahinjčice, gdje se dotiču mitsko i stvarno. To je drugi najviši vrh Hrvatskog zagorja, mjesto na kojem doslovno niti jedna dan nije isti, a ovaj slikoviti krajolik nadahnjuje i u vama oblikuje paletu različitih osjećaja, ideja i misli.

Gramofon - 'Lipo naše misto'

Gramofon najjednostavnije možemo nazvati supergrupom sastavljenom od glazbenika koji su svoj zanat dugi niz godina tesali po raznim bendovima i na kraju došli pod autorsku palicu Žana Jakopača. Gramofon su Marijeta Gregov (vokal), Ante Grossi (vokal i gitara), Zdravko Tabain (bubnjevi), Danko Krznarić (klavijature, gitara), Vjekoslav Crljen (kontrabas) i Žan Jakopač.Intrigantni ritmovi upotpunjeni vrckavim melodijama te bliskim, jednostavnim, ali ne i banalnim tekstovima koji vas vode u samu srž života jadranskog miljea.

Klapa Sveti Florijan - 'Bila si mi sve'

Klapa Sveti Florijan snimila je video spot za novu pjesmu 'Bila si mi sve' s kojom će nastupiti na CMC festivalu u Vodicama. Spot je na području splitske plaže na Duilovu i u Stobreču snimio mladi i talentirani snimatelj Marin Čoko koji s klapom Sveti Florijan povremeno i glazbeno surađuje. Glazbu i tekst za pjesmu 'Bila si mi sve' potpisuje član klape Nino Treskavica.

Martina Barač - 'Crvene cipele'

Martina Barač - renomirana solo pjevačica koja je počela svoju karijeru kao solo izvođač 2011., te koja je vrlo ubrzo osvojila nekoliko nagrada i pažnju publike.
Osvojene nagrade:
1.Festival Zlatna Ruža 2.mjesto 2011 g.
2.najslušanija pjesma Radio Vukovara 2011 g.
3.Međunarodni festival tamburaške glazbe 3.mjesto 2011 g.
4.Kaptol Zlatni glas zlatne doline 3. mjesto
5.Hit Fest u Krapini 1.mjesto 2013 g.

Svojim šarmantnim glasom i nesputanom energijom lako osvaja publiku , a za dobar izbor pjesama se brinu renomirani tekstopisci i kompozitori. Pjesma 'Crvene cipele' je nastala 2012. s kojom je nastupila na jednom od najjačih i najpriznatijih festivala u Požegi 'Festival Pjesme i Vina'. Festival koji je poznat i po tome da nema nagrada tj. nagrada je nastup.