GODARDOMANIA

Pogledajte filmove iz razdoblja francuskog novog vala

22.02.2011 u 09:41

Bionic
Reading

U KIC Art Kinu će se 23. i 24. veljače održati filmski program pod nazivom Godardomania

Godardomania uključuje predstavljanje diplomskih radova i projekciju filmova iz razdoblja francuskog novog vala. Moderatorica programa, Nikolina Barić, odlučila se za ovakvu vrstu prezentacije studentskih tekstova koji nisu imali priliku biti objavljeni, a mogli bi biti zanimljivi široj javnosti koja želi saznati nešto više o filmu osim odgledanog sadržaja.

Tako će se u srijedu, 23. veljače, prije projekcije kultnog filma 'Do posljednjeg daha' Jean Luc Godarda, kratko predstaviti Nikolina Barić radom pod nazivom Francuski novi val: Djevojke u potrazi za pravom 'ulogom' koji govori o prikazu ženskih likova u filmovima novog vala i legendarnim glumicama koje su ih utjelovile.

Sljedećeg dana, 24. veljače, svoj magistarski rad, koji je napisala za vrijeme studija u inozemstvu, predstavit će Marina Šišak, a koji nosi naziv Cinematic Cities: Paris in the Early Films of Jean-Luc Godard. Tekst je posebno zanimljiv jer se bavi arhitekturom na filmu, u konkretnom slučaju kod Godarda arhitekturom Pariza i specifičnim prikazom grada na filmu. Nakon predstavljanja prikazat će se futuristički film 'Alphaville'

Sve projekcije započinju u 19,30, a filmovi se prikazuju uz engleske titlove.