IZ DOMAĆE RADIONICE

Pogledajte devet novih glazbenih spotova

10.03.2014 u 11:09

Bionic
Reading

Portal SpotDepo.hr napravio je izbor najnovijih domaćih glazbenih spotova koji su se pojavili u proteklih nekoliko tjedana. Jelena Radan, Sage, Manntra ili Mel Camino, samo su neka od domaćih imena čije spotove za nove singlove možete pogledati u nastavku

Euro Black Nation 'Doma nema mjesta'

Mladi Romi iz romskih naselja - geta smještenih na rubovima gradova u industrijskim zonama oduvijek su pripadnici hip hop kulture. Tako nastale cijele male hip hop scene zadržale su se u okvirima romske populacije i potpuno su nepoznate izvan tih okvira. Jedna takva 'egzotična' hip hop eskadrila nalazi se u Baranji, u Dardi, malom mjestu petnaestak kilometara od Osijeka.

Euro Black Nation - 'Doma nema mjesta'

Sage - 'Wolf Priest'

Lead Vocal - Davor Bušljeta
Guitar & Back Vocal - Enio Vučeta
Bass - Marko Karačić
Drums - Vlad Vučeta
Guitar & Back Vocal - Branimir Habek
Keyboards & Back Vocal - Andrej Božić

Sage - 'Wolf Priest'

Manntra - 'Mornar'

Manntra je predstavila spot za pjesmu 'Mornar' s još neobjavljenog studijskog albuma. Grupa Manntra na zanimljiv je način spojila rock i metal glazbu s klapskim izričajem. Pjesma je ljubavna, govori o moru, a izvedbu su obogatili Vokalisti Salone.

Manntra - 'Mornar'

Mel Camino - 'Homo Homini Lupus'

Nakon hvaljenog prvijenca 'Kapadokija' (Spona, 2010.) i odličnog albuma 'Kolumbo svoje duše' (Tigrova glava, 2013.), velikogorički rock sastav Mel Camino predstavlja 'Homo Homini Lupus', uvodni singl s nadolazećeg, trećeg albuma 'Avion bez uzletne piste'. Cijeli album je, u velikom naletu inspiracije, autorski napravljen, snimljen i produciran u svega nekoliko mjeseci te članovi benda vjeruju da se radi o njihovom najzrelijem i najkvalitetnijem albumu do sada. Pjesmu 'Homo Homini Lupus' je snimao, miksao i masterirao Ivan Veljača, a glazbu i tekst potpisuje Zlatko Majsec, gitarist, vokal i frontmen Mel Camina.

Mel Camino - 'Homo Homini Lupus'

Jelena Radan - 'Čudo'

Autor spota je Boris Sekulić koji je osmislio i režirao i sve dosadašnje spotove koji prate album kao 'Sjeti me se, ljube', 'The Device' i 'Blagoslov'. Spot je režirao prema emotivnom i introspektivnom pristupu u kojem je čudo upravo svakodnevni život, propust, hod, doručak, boravak na plaži, igra na snijegu, sjećanje...

Jelena Radan - 'Čudo'

Maya Sar - 'Milovanja'

Tekst i glazbu za 'Milovanja' osmislila je sama Maya, dok je aranžman i produkcija djelo njezina supruga Mahira Sarihodžića. Pjesma je nastala, kao i puno dobre glazbe, u njihovom obiteljskom studiju LongPlay u Sarajevu. Opisujući ovu pjesmu Maya je vrlo jednostavno opisala ovu romantičnu melodiju: 'Dodirujući tipke klavira meke poput najfinijeg pamuka suptilno su oslikani najljepši ljudski dodiri, milovanja.'

Maya Sar - 'Milovanja'

Inside My Casket - 'Us&Them'

Spot je sniman u IMC Garage studiju, a za mix i master je bio zadužen Subscalar Studios. Snimanje su odradili Inciter Media (Vedran Cecelja, Igor Cecelja), Smartcube Productions (Igor Raguž, Vedran Tomac), Meisterwerk Productions (Igor Meister Malečić) dok je za montažu zaslužan Vedran Tomac iz Smartcube Productionsa.

Inside My Casket - 'Us&Them'

Timestretch - 'Flowerman'

Mladi hrvatski alt. rock / grunge band Timestretch, okupljen krajem 2013. godine, izdao je svoj debi singl popraćen videospotom za pjesmu 'Flowerman' pod etiketom zagrebačkog indie labela Orso Records. Postavu benda čine Ivona Postružin (vokal), Andrej Renko (gitara), Danijel Teodorović (bas) i Leo Anđelković (bubanj).

TimeStretch - 'Flowerman'

TS Vranac - 'Netko samo moj'

Radnja prepuna akcije i humora krasi novi video spot za pjesmu 'Netko samo moj' Tamburaškog sastava Vranac. Sastav iz Vinkovaca objavio je singl, prvu službenu pjesmu benda pod okriljem Croatia Recordsa i pjesmi koju je Vranac izveo na Glazbenom festivalu Šokačke pisme 2013. godine.

Tamburaški sastav Vranac - 'Netko samo moj'


Više domaćih glazbenih video spotova pogledajte na SpotDepo.hr