AKCIJSKI SPEKTAKL NA VELIKOM PLATNU

Peti nastavak filma 'Umri muški' od danas u kinima

14.02.2013 u 15:18

Bionic
Reading

Jedan je junak zauvijek promijenio povijest akcijskog filma. John McClane, dobro došao na velika platna, po peti put! Od danas u svim kinima 'Umri muški: Dobar dan za umiranje'

Brucea Willisa ponovno gledamo kao legendarnog policajca Johna McCla­nea u filmu 'Umri muški: Dobar dan za umiranje', koji nas uvodi u smrtono­sni labirint korupcije i političke osvete u Rusiji. McClane stiže u Moskvu da bi stupio u kontakt sa sinom s kojim nije u najbliskijim odnosima i na svo­je veliko iznenađenje otkriva da je Jack (Jai Courtney) agent na tajnom zadatku.

Jack štiti Komarova, svjedoka u važnom slučaju, a kad se otac i sin nađu u životnoj opasnosti, bit će prisiljeni prevladati međusobne razmi­rice kako bi Komarova doveli na sigurno i spriječili katastrofalan zločin na najpustijem mjestu na svijetu – u Černobilu. McClane je, kako se skromno opisuje, 'agent 007 Plainfielda u New Jerseyju', no Moskva je daleko od Plainfielda, a John i njegov sin Jack uskoro će doživjeti obiteljsko okuplja­nje koje nikad neće zaboraviti.

Od prvog filma 'Umri muški' koji je zauvijek promijenio svijet akcijskog filma prošlo je 25 godina. Originalnost filma leži u tome što je McClane lik s kojim se gledatelj može poistovjetiti. On je običan čovjek kojeg okolnosti prisiljavaju na nevjerojatne stvari. To ga čini drukčijim od drugih akcijskih junaka i zato je jedan od najpopularnijih likova u filmskoj industriji.

Foršpan filma 'Umri muški: Dobar dan za umiranje'