VOLI HRVATSKU

Otkrivamo zašto Željko Joksimović obožava Istru

18.07.2015 u 11:32

Bionic
Reading

Željko Joksimović večeras nastupa na 26. izdanju Konzum Croatia Opena Umag. Jedna od najvećih zvijezda regionalne pop glazbe, uoči svog koncerta za tportal je pričao o novom albumu, poznanstvima s tenisačima te kako će provesti ljeto

'Novi album je, naravno, različit od svojih prethodnika, s nekoliko stilova, žanrova, eklektičan je, ali s druge strane, to sam ja. Moja energija, ritam koji volim i na koji je moja publika navikla. On je svakako drugačiji ali ovo neće biti Željko kakvog ne prepoznajete, nego Željko kakvog do sada niste imali priliku čuti', kaže Željko Joksimović koji je izdao novi album nakon šest godina duge diskografske pauze. Pjesme s novog albuma predstavit će na večerašnjem nastupu na otvaranju 26. izdanja Konzum Croatia Opena Umag, nakon ekshibicijskog meča 'Goran Ivanišević i prijatelji'.

U Umagu neće stići pogledati ni jedan meč jer se ondje, kaže, neće zadržavati budući da ima isplanirane obaveze odmah nakon turnira. Tenis redovito prati.'Naša zemlja ima najboljeg tenisača sveta i kad god igra, svi pratimo i navijamo. Osim Novaka, cijela jedna generacija tenisača ostvaruje odlične rezultate. Nažalost, ne igram, ne stižem se uopće baviti sportom, ali se nadam da ću imati više vremena i za rekreaciju sada kada sam završio veliki posao - izdao novi album.' Prijatelj je s Bobom Živojinovićem i Lepom Brenom.

'Poznajem nekoliko tenisača i tenisačica kojima se razveselim kada se sretnemo, ali nismo prijatelji. Novaka Đokovića upoznao sam još prije nekoliko godina, skladao sam i glazbu za teniski turnir Serbia Open koji je organizirala njegova obitelj, bio sam i na Wimbledonu kada ga je prvi put osvojio i postao najbolji tenisač svijeta. Gorana Ivaniševića sam na istom tom Wimbledonu prvi put sreo i upoznao', otkrio je.

Glazbenik voli dolaziti u Hrvatsku, gdje ima jako puno obožavatelja, a Istru posebno obožava.
'Volim što ima toliko lijepih restorana, divnih vina, što se mnogo ulaže da taj hedonistički dojam bude potpun. Dolazim nekoliko puta godišnje i mogu vam reći da uživam', rekao je. Sa suprugom Jovanom i jednogodišnjim sinčićem Kostom nedavno se vratio iz Grčke s odmora.

'Ostatak ljeta provest ću radno, imam turneju po Hrvatskoj. To su, pored Crne Gore, najčešće destinacije gdje ljeti provodimo dane jer se potpuno opustimo i osjećamo vrlo ugodno. Sada posebno vodimo računa da Kosti bude sve taman i biramo mjesta gdje možemo svi troje uživati', izjavio je Željko.