USPJEŠAN NIZ

Nova tri priznanja za 'Obranu i zaštitu'

06.12.2013 u 19:24

Bionic
Reading

Film 'Obrana i zaštita' u posljednjih je dvadesetak dana osvojio tri nagrade: posebno priznanje u međunarodnoj konkurenciji 24. Ljubljanskog međunarodnog filmskog festivala, posebno priznanje u programu CineBalkan na Festivalu europskog filma – Cinedays u Skopju, a Bobo Jelčić osvojio je nagradu za najbolju režiju na Festivalu autorskog filma u Beogradu

Potonju nagradu Jelčić je osvojio za 'sjajnu orkestraciju svih autorskih radova unutar ovog filma, od sjajne kamere, preko scenografije, kostima pa do glumaca, koji će korištenjem magičnog realizma dočarati dramu malih ljudi pod hercegovačkim suncem', stoji u objašnjenju žirija. Ovo priznanje pak dijeli s redateljem Danisom Tanovićem koji je nagrađen za režiju filma 'Epizoda u životu berača željeza'!

Film 'Obrana i zaštita' dosad je na Festivalu igranog filma u Puli osvojio sedam Zlatnih Arena, kao i OKTAVIJANA Hrvatskog društva filmskih kritičara te nagradu Federacije filmskih kritičara Europe i Mediterana - FEDEORA-e. Film je potom ovječan nagradom Bauer za nabolji film u regiji Motovun Film Festivala, zatim Srcem Sarajeva za najbolju mušku ulogu te Specijalnom nagradom žirija na sarajevskom festivalu. Na Tuzla Film Festivalu proglašen je najboljim igranim filmom u konkurenciji, a na festivalu Mojkovačka filmska jesen Diklić nagradom za najbolju mušku ulogu. Na Međunarodnom filmskom festivalu u Bratislavi, Bobo Jelčić nagrađen je kao najbolji redatelj.

Foršpan filma 'Obrana i zaštita'