MATE MATIŠIĆ:

'Normalno je da sam preuzeo brigu o djeci svog prijatelja'

09.08.2016 u 15:36

Bionic
Reading

Nakon što je prvo preminuo Krsto Papić, a dvije godine nakon njega i supruga mu Jadranka Štefanac Papić, tada desetogodišnje blizanke Tara i Ela ostale su bez oba roditelja. Brigu i doživotnu skrb bez razmišljanja je preuzeo dugogodišnji obiteljski prijatelj, dramatičar, scenarist i glazbenik Mate Matišić sa suprugom Marijom, koji je djevojčice uzeo pod svoju zaštitu, a sada je i prvi put progovorio o tome

Jedan od najpoznatijih hrvatskih dramatičara, scenarista i glazbenika, Mate Matišić progovorio je prvi put u intervjuu za Večernji list o Tari i Eli Papić, blizankama preminulih Krste Papića i njegove supruge Jadranke, čiji je postao skrbnik. Ta se informacija prvi put pojavila u javnosti nedugo nakon što je prije osam mjeseci preminula Jadranka Štefanac Papić, pa su tada desetogodišnje djevojčice preko noći ostale bez oba roditelja. Brigu o njima odmah su preuzeli dugogodišnji prijatelji obitelji Papić, Mate Matišić i njegova supruga Marija, koje su djevojčice poznavale cijeli život.


Nakon smrti Jadranke i Krste Papića, njihove blizanke ostale su same

'Naprosto ne znam kako bih živio da nešto nisam učinio. Ja bih u tom slučaju nestao. U mom rodnom kraju i u mom svijetu potpuno je normalno preuzeti brigu o djeci svojeg brata ili svojeg prijatelja. To nije nikakvo čudo. Ne znam kako drugačije postupiti. S kojim bih pravom mogao pisati i nekoga prozivati ako ne bih postupio po tim nekim pravilima koje namećem i svojim likovima', izjavio je Mate Matišić u intervjuu za Večernji list i ponovno ganuo svojim postupkom hrvatsku javnost.