LETU ŠTUKE

'Ne sviramo nove stvari zbog You Tubea'

13.05.2010 u 09:00

Bionic
Reading

Pred nastup grupe Letu štuke u Tvornici kulture u Zagrebu u subotu 22. svibnja, popričali smo s Dinom Šaranom i Đanijem Pervanom o novim skladbama, spotovima, pjesmi 'Munje i grom' koja predstavlja BiH na ovogodišnjem Eurosongu, a koju potpisuju njih dvojica, i još koječemu

Kada se 2005. godine pojavio njihov prvi album, publika je ubrzo uočila da je riječ o izvanserijskom bendu i prekrasnim pjesmama koje su ubrzo postale hitovi, poput 'Mjesto za dvoje', 'Sunce', Pero Papacoder' itd. Ubrzo su Štuke postale jedan od najtraženijih bendova čije su pjesme ispunjavale eter hrvatskih, ali i regionalnih radijskih postaja. Tri godine kasnije izlazi im album 'Proteini i ugljikohidrati' koji samo potvrđuje njihovu popularnost i kvalitetu. Istovremeno, vođa, skladatelj i frontmen Dino Šaran nastavlja pisati pjesme za mnoge izvođače u regiji.

Tako se na posljednjem albumu Natali Dizdar nalaze čak tri njegove pjesme, među kojima i veliki hit 'Stranac'. Pisao je i za Luku Nižetića, Zdravka Čolića, Crvenu jabuku… Paralelno, Đani Pervan, kada nije nastupao s grupom Letu štuke, svirao je i stvarao s Darkom Rundekom kao član Cargo orkestra. Kako je riječ o dva kreativna autora, Dino i Đani potpisuju i pjesmu 'Munje i grom' koja predstavlja BiH na ovogodišnjem Eurosongu u Oslu, a koju izvodi Vukašin Brajić, jedan od natjecatelja 'Operacije trijumf'. Dovoljno je to razloga za razgovor s Dinom i Đanijem o spomenutim temama pred nastup grupe Letu štuke u Tvornici 22. svibnja ove godine.