PREKALJENA NOVINARKA

Nataša Božić prelazi na N1: 'Dobila sam ponudu koja se ne odbija'

01.03.2016 u 10:39

Bionic
Reading

Novinarski tim N1 televizije u ožujku dobiva novo veliko pojačanje, a riječ je o prekaljenoj političkoj reporterki Nataši Božić, koja će svojom autorskom emisijom, u sklopu koje će se uživo emitirati i veliki jednosatni politički intervju, gledatelje informirati nedjeljom od 9 do 12 sati, priopćila je N1 televizija, a Nataša Božić kazala je za tportal da je riječ o izazovu koji se ne odbija

Iza Nataše Božić je bogata novinarska karijera, a započela ju je još u osnovnoj školi surađujući na emisiji Radija Zagreb 'Stigla je pošta' te uređujući školski list Polet. Otad je radila u nekoliko medijskih kuća pa je kao zagrebačka dopisnica izvještavala za Glas Slavonije, a za Jutarnji list je napisala brojne vanjskopolitičke reportaže i komentare.

Nekoliko godina njezine karijere obilježila je i suradnja s riječkim Novim listom, u kojem su čitatelji, osim njezinih članaka, sa zanimanjem mogli pratili kolumnu 'Trn u peti'. Osim u tiskanim medijima, Božić se okušala u duljim formama i za knjigu o odlasku Ive Sanadera s političke scene koju je napisala u suradnji s kolegom iz Novog lista Draženom Cigelenečkim dobila nagradu Hrvatskog novinarskog društva.

Na novi izazov u karijeri, prelazak na televizijske ekrane, odlučuje se 2011. i postaje reporterka RTL televizije, a nakon pet godina zapaženog televizijskog rada i ukupno 20 godina političkog novinarstva karijeru u velikom stilu nastavlja na N1 televiziji.

Nataša Božić će autorskom emisijom, u sklopu koje će se uživo emitirati i veliki jednosatni politički intervju, gledatelje informirati svake nedjelje od 9 do 12 sati, a razgovori sa svim važnim gostima iz svijeta unutarnje i vanjske politike, analize te pregledi dana i tjedna pružit će uvid u sve relevantne i aktualne teme te najpouzdanije informacije.

Riječ je o izazovu koja se ne odbija, naime, kako je za tportal kazala Nataša Božić: 'Dobila sam ponudu koja se ne odbija od Tihomira Ladišića i N1 televizije - sa svojih više od 20 godina karijere dobila sam priliku raditi autorski projekt koji se isključivo bavi političkim novinarstvom i političkom analizom, propitivanjem politike. To je nešto što radim ovih 20-ak godina i okvir u kojem ću moći spojiti dubinu i analitičnost te sistematičnost koju mogu prakticirati u televizijskom formatu, što je izazov koji se ne odbija. Moraš ga prihvatiti ako želiš biti novinar, a ja to želim raditi do kraja života.'

'Reakcija ljudi, odličnih kolega je prekrasna', istaknula je Božić i naglasila da je na RTL-u naučila sve što zna o televiziji i da će im za to uvijek biti zahvalna. 'Rastajemo se ne u korektnim, nego u prijateljskim odnosima i koristim priliku svima im zahvaliti, od kolega novinara preko snimatelja i montažera, ma svima s kojima sam radila, šminkericama i dečkima na porti, za ovih prekrasnih pet godina života', poručila je Božić.

Zadovoljstvo ne kriju ni na N1 televiziji, čiji je news direktor Tihomir Ladišić uvjeren da će 'Nataša Božić svojim znanjem i iskustvom u političkom i istraživačkom novinarstvu te pronicljivom i oštrom uredničkom procjenom postati snažan dio novinarskog tima N1 televizije'.