SERIJA 'BEZ GRANICA'

Napokon premijera Višnjića u ulozi detektiva Constantea

15.10.2015 u 15:32

Bionic
Reading

Akcijska krimi drama 'Bez granica' vraća se u svojoj trećoj sezoni na male ekrane. Novih 12 epizoda premijerno će se moći pogledati samo na AXN Adriji svaki četvrtak počevši od večeras, a u njoj ćemo među glavnim ulogama gledati i Gorana Višnjića

Serija 'Bez granica' zaviruje u svijet međunarodnog kriminalističkog suda čiji slučajevi prelaze državne granice. Kroz globalizaciju mnoge se granice otvaraju za lakšu trgovinu, putovanja i kulturnu razmjenu, no nažalost ta otvorenost daje šansu kriminalcima koji pronalaze nove načine iskorištavanja sustava i prijetnje globalnoj sigurnosti. Priče serijala 'Bez granica' odvijaju se na mnogim lokacijama u Europi, u kojoj tim vrhunskih agenata rješava teške i opasne slučajeve. Prošlog proljeća serija se snimala i u Opatiji, Rovinju te na nizu ostalih lokacija u Primorju i Istri.

Glumačku postavu treće sezone predvodi naš Goran Višnjić u ulozi Marca Constantea, a zbog snimanja ove serije morao se s obitelji, suprugom Evom, kćeri Vivien te sinovima Tinom i Vigom, preseliti u Europu.

Osim njega, glume kanadski glumac Donald Sutherland kao Michael Dorn te Elizabeth Mitchell kao istražiteljica Carine Strand. Uz njih su njemački glumac Tom Wlaschiha (uz Sutherlanda jedini lik koji se zadržao do treće sezone), Lara Rossi kao agentica Arabela Seegar, Stuart Martin kao agent Luke Wilkinson te Naomi Battrick u roli Eleanor Delfont Bogard.

Treća sezona, koju su jučer premijerno mogli vidjeti gledatelji u Češkoj i Mađarskoj, nastavlja se nakon što je specijalna jedinica Michaela Dorna ponovo okupljena, ali pod povećalom nadređenih koji im vrebaju svaku grešku smatrajući da potkopavaju njihov autoritet. Međutim, vrlo brzo i najnefleksibilniji političari shvaćaju da, ako kriminalci bez problema mogu prelaziti europske granice, mora postojati barem jedan specijalan tim koji ih može pratiti.

U novoj sezoni Dornova jedinica rješavat će ubojstva, korupciju, suočavat će se s osvetničkom pravdom, s globalnom smrtonosnom epidemijom i radioaktivnom katastrofom u samom srcu Europe. Morat će pobijediti strast i osvetu, politiku i profit, terorizam i ucjene, u isto vrijeme trpeći interne pritiske. Tim će morati pritom raditi zajedno, rješavajući probleme jednostavno i efektno te držeći pod kontrolom svoje osobne želje i unutarnje demone.

Seriju 'Bez granica' producirali su ugledna njemačka producentica Rola Bauer, američki producent Frank Spotnitz (radio na serijalu 'Dosjei X') te Rick McCallum (producent čak tri filma iz serijala 'Ratovi zvijezda' – 'Fantomska prijetnja', 'Napad klonova' i 'Osveta Sitha').

Pogledajte foršpan serije: