VEĆ POD PALJBOM

Muppeti ponovo na televiziji

26.09.2015 u 12:59

Bionic
Reading

Na američkom ABC-ju ovog utorka emitirana je prva epizoda nove serije 'The Muppets' sa svim dobro poznatim lutkama iz originalne emisije 'The Muppet Show' iz 1976, no i nekim novim likovima

Od početka emitiranja originalne zabavne emisije 'The Muppet Show' prošlo je 40 godina, no sudeći po tome što su Muppeti ponovo na televiziji, koncept slavnih lutaka je očito još uvijek poželjan i svjež. Pokojni Jim Henson stvorio je originalni 'The Muppet Show', dok su na čelu nove serije Bill Prady ('Bračne vode') i Bob Kushell ('Malcolm u sredini').

Iako originalna serija ima kultni status, 'The Muppets' su se već nakon prve epizode našli pod paljbom konzervativne grupe One Million Moms koja se protivi istospolnom braku, pornografiji i abortusu. Jedna od njihovih kratkotrajnih žrtava bila je zbog svoje homoseksualnosti i slavna komičarka Ellen DeGeneres kad je postala glasnogovornica za trgovački lanac JC Penney. No nakon pokušaja da sabotira komičarku, grupa One Million Moms odustala je jer je JC Penney podržao svoju odluku i Ellen DeGeneres. Ista grupa nekoliko puta pokušala je napasti stripove DC i Marvel zbog istospolnih tema.


One Million Moms ovog puta pokrenuo je svoju kampanju protiv emisije 'The Muppets' prije emitiranja prve epizode, nazivajući je 'perverznom' i 'neprikladnom za obiteljsko gledanje'. Konzervativna grupa tvrdi kako je ABC 'upropastio Muppete' seksom i drogom.

Ono što je očito promaklo konzervativnoj grupi jest da se nova serija reklamirala kao emisija za odrasle te da ima više zajedničkog sa serijama poput 'Televizijska posla' i 'U uredu'. Radnja je smještena u Los Angelesu, a prikazuje svakodnevni osobni i profesionalni život Muppeta u obliku satiričnog dokumentarca.

Prva epizoda serije 'The Muppets' imala je odličnu gledanost i pozitivne kritike.