HUAWEI MATE 9

Moćan i brz smartfon, odličan kao prvi izbor

18.01.2017 u 11:04

Bionic
Reading

Kritike Huaweijev top model proglašavaju najboljim velikim Androidom, gazdom velikih zaslona i smartfonom za prvi izbor. Provjerili smo i zašto

Huawei Mate 9 dinamičan je primjer objedinjavanja najnaprednijih hardverskih dostignuća i naprednih softverskih rješenja koji zajedno pružaju najbolje korisničko iskustvo. Ovim vrhunskim pametnim telefonom Huawei prvi put predstavlja svoj čipset Kirin 960 s algoritmom za strojno učenje koji omogućuje brz i nesmetan rad uređaja bez trzaja i zastajkivanja čak i nakon 18 mjeseci neprestanog korištenja, a nama je uređaj uistinu radio munjevito brzo bez obzira na puno aktivnih aplikacija. Kirin 960 prvi je čipset na svijetu opremljen osmojezgrenim procesorom ARM Cortex-A73/A53 te osmojezgrenim grafičkim procesorom Mali G71. Ovaj procesor omogućuje najbolje performanse u odnosu na sve ostale višejezgrene procesore korištene u pametnim telefonima uz 15 posto manju potrošnju energije.

Posebno nam se svidjela snažna baterija novog Huaweijeva pametnog telefona koja ima kapacitet od 4.000 mAh i odlikuje se potpuno novom tehnologijom SuperCharge te naprednom tehnologijom uštede energije kako bi smartfon mogu koristiti više od dva dana bez prestanka. Deset minuta punjenja bit će dovoljno za gledanje dva filma od početka do kraja, 20 minuta za cjelodnevno korištenje. U bateriju su uključene i sigurnosne značajke kako bi se izbjegle potencijalne opasnosti i očuvao njen što dulji životni vijek.

Huawei Mate 9 Izvor: Društvene mreže / Autor: Huawei Mobile Hrvatska

Huawei Mate 9 donosi drugu generaciju dvostruke kamere razvijene u suradnji s tvrtkom Leica, koja sada uključuje senzor s 12 megapiksela i f/2.2 RGB te monokromatski senzor s 20 megapiksela i f/2.2 uz poboljšane algoritme obrade slike za snimanje spektakularnih fotografija. RGB senzor omogućuje snimanje potpuno vjernih boja, a monokromatski senzor omogućuje bilježenje najsitnijih detalja i dubine što omogućuje snimanje fotografija u legendarnom Leicinu stilu. U paru s optičkom stabilizacijom slike na dvostrukoj kameri i prvi put viđenoj tehnologiji povezivanja piksela na dvostrukoj kameri Mate 9 pruža superiorne mogućnosti noćnog snimanja, a kako to zapravo izgleda, možete vidjeti i u našoj fotogaleriji.

Nova Huaweijeva perjanica nastavlja tradiciju hvaljenog dizajna kojim se odlikuju i ostali uređaji iz obitelji Mate, posebno stvoreni za najzahtjevnije korisnike. Korištenjem najboljih materijala napravljen pametni telefon s 5.9-inčnim FHD zaslonom koji je jednako vizualno privlačan i ugodan za korištenje. Tu bismo možda istaknuli da je zbog poliranog metalnog kućišta i pomalo sklizak pa je svakako preporučljivo staviti ga u vrlo dobru masku koja dolazi u paketu s uređajem.

Svaki detalj, od glatke brušene teksture uređaja do izbora raznih predivnih boja rezultat je više od 25 godina iskustva profinjenosti u izradi. Nije čudno što su napravili i posebno izdanje u suradnji s Porscheom.

Korisničko sučelje EMUI 5.0 Mate 9 donosi novo iskustvo korištenja izvornog operativnog sustava Android. Smartfon s vremenom uči vaše obrasce ponašanja te tako postaje inteligentniji i učinkovitiji, a i usporava i gubitak performansi tijekom vremena prisutan kod svih pametnih telefona.

Posebno nam se svidio i nov i intuitivan izgled sučelja. Više od 50 posto značajki od sada je dostupno u samo dva klika, a više od 90 posto značajki može se pokrenuti u samo tri klika.

Huawei Mate 9 uistinu je odličan telefon, posebno za poslovne korisnike zbog snažnih performansi, izvrsne dvostruke Leicine kamere, velikog ekrana i dugotrajne baterije.

Dario Šimić i Huawei Mate 9 Izvor: Društvene mreže / Autor: Huawei Mobile Hrvatska

Tehničke karakteristike:

Zaslon: 5,9 inča, FHD 1.080 puta 1.920 piksela (373 ppi)

CPU: osmojezgreni Huawei Kirin 960 (4 puta 2,4 GHz A73 + 4 puta 1,8 GHz A53); koprocesor i6

GPU: Mali-G71 MP8

Utor za memorijske kartice: mikro SD, do 256 GB

Memorija: 4 GB RAM, 64 GB ROM

Primarna kamera: Dual 20 MP, monokromatska + 12 MP RGB f/2.2; Leica, optička stabilizacija slike

Snimanje videa: 4K video

Sekundarna kamera: 8 MP, AF, f/1.9

Povezivost: Wi-Fi 2.4G/5G, 802.11a/b/g/n/ac uz Wi-Fi Direct podršku, BT4.2, BLE podrška, USB Type-C

Baterija: Li-Ion 4.000 mAh