ŽUPANJAC DALMATINSKE KRVI

Mladen Vulić otvoreno o glumi, životnim iskušenjima i ljubavi

02.03.2017 u 21:59

Bionic
Reading

Osim što je ovog ljeta započeo snimanje filma 'F20', u RTL-ovom povijesnom reality spektaklu 'Anno: Ljeta Gospodnjeg 925' Mladen Vulić utjelovio je jednog od najpoznatijih hrvatskih vladara. Iako markantni županjski glumac nerado govori za medije, za tportal je ispričao zašto uloge ne dijeli na teške i lake, što ga opušta kad ne radi te kako se nosi s teškim životnim trenucima

U njegov impresivan glumački put upisane su brojne mahom hvaljenje uloge. Nakon što je osvojio gledateljstvo svojim upečatljivim i uvjerljivim likovima u serijama i filmovima te na kazališnim daskama, trenutno ga gledamo u reality spektaklu kao kralja Tomislava.
'Cijeli život se osjećam kao kralj. Kralja ne čini kruna, nego način života', govori kroz smijeh.

Iako mu je uloga starohrvatskog vladara odlično legla i s lakoćom je odrađuje, baš kao i sve svoje angažmane do sada, kao natjecatelj se, kaže, nikad ne bi prijavio u takvu vrstu emisije niti se može zamisliti da živi životom naših predaka u 10. stoljeću, u nezavidnim uvjetima i izolaciji.


Iako mu je uloga odlično legla, ne može zamisliti da živi u uvjetima 10. stoljeća

Kad je riječ o ulogama, ne dijeli ih na teške i manje teške.
'Najteža uloga mi je bila kad su mi djeca, moje kćeri, otišla. Prije svega sam čovjek, a onda glumac. To je glupo pitanje koja je uloga teška, a koja laka. Kao da pitate trgovca na štandu je li više zaradio na naočalama, torbicama ili torbicama. Nije samo do tebe kako će nešto ispasti. Možeš dati najbolje od sebe pa da ispadne loše, a možeš ne dati ništa pa da ispadne dobro. Ima stvari u kojima neizbježno uživaš i profesionalno, ali kako vrijeme prolazi, sve važnije ti je s kim radiš, nego što radiš. Jednostavno se to tako posloži, postane ti važnije zadovoljstvo i osjećaj staloženosti i mira kad radiš s onima koji su ugodni i ti si njima ugodan', pojasnio je.

Osim reality spektakla počeo je snimati film 'F20' redatelje Arsena A. Ostojića s kojim je radio ranije na filmu 'Ta divna splitska noć'.
'Prvi dio snimanja bio je tijekom ljeta, a u uskoro kreće drugi dio. Hrvoje Sadarić napisao je scenarij, a ‘F20’ je zapravo oznaka dijagnoze za shizofreniju. Jednostavno rečeno, priča je to o mladiću koji ima 'grešku' u sebi, a njegova djevojka je moja kći u filmu. Bit će jako zanimljiv film, riječ je o horor trileru', otkrio je. Na filmu, osim njega, sudjeluju Alen Liverić i Alma Prica.

Ne smeta mu, kaže, što ga često karakteriziraju kao neobuzdanog glumca i čovjeka. Na pragu petog desetljeća i dalje je u sjajnoj performerskoj formi, opušten je i izgleda bolje nego ikad.

Na pitanje je li proces starenja za privlačne i lijepe muškarce i žene ipak jedan vid olakšanja ili bi trebali zbog toga tugovati jer prestaju potjere, strasti, euforije, kaže:
'Mislim da čovjek treba stariti, odrastati sa svojim godinama, i muškarac i žena. Kako mentalno starimo, tako i fizički trebamo stariti. Ne treba se sramiti starenja. Arsen Ostojić mi je sijede morao stavljati u kosu jer nisam dovoljno autentičan, a morao sam biti posve sijed da bih glumio oca od 47 godina. To nije moja zasluga, tako mi je dano da nemam sijedih (smijeh). Mislim da muškarac i žena s godinama dobivaju na ljepoti, zrelosti. Ne treba se bojati toga, nego se treba znati nositi s time.'


Sa Slavenom Knezovićem glumio je u filmu Krste Papića 'Cvjetni trg'
Kad ne radi, 47-godišnji glumac kaže da živi kao i ostali ljudi. Vesele ga male stvari koje njemu život znače, posjet trešnjevačkoj tržnici gdje uživa u šetnji, promatranju i susretima s različitim ljudima. U slobodno vrijeme opušta se uz glazbu i u čitanju knjiga.

'Djevojka Mihaela me upućuje u nove izvođače, a nekad je za to bio zaslužan nećak Kristijan, ali još uvijek slušam Whitesnake, Gunse, stari U2. Ne zanimaju me toliko nove stvari, kao i u književnosti. Primjerice, neki dan sam u knjižnici našao neke književnike s kojima sam napravio propust, pa bih sad pročitao sve da to nadoknadim. Super što nema lektire kao u školi pa sam mogu odabrati što ću i kako ću. Tako je i s glazbom, ljudima i ljubavima – kad i ako ti ‘legnu’, onda ti dobro dođu. Recimo, od nove glazbe mi se sviđa Lana Del Rei. Malo je psihodelična, ali to mi sad paše. Slušam i Marijana Bana, ali i Opću Opasnost', otkriva. Upravo je u tom bendu bio prvi pjevač, a s njima je prije nekoliko godina snimio i videospot za pjesmu 'Tvoje ime čuvam' pa ga danas, kaže kroz smijeh, neki prepoznaju i po tom spotu.

Kroz teške životne situacije prolazi tako što ih – prohoda.
'Pljušte razni udarci, tuče te i vatra i voda, nije lako, ali samo nastaviš hodati', pojasnio je. Kako je poznat po zaziranju od medija i samozatajnosti, tako je i o svom privatnom životu, osobito nakon razvoda sa suprugom Anamarijom, škrt na riječima.

'Odavno sam naučio što je posao, što su emocije, ljubav i samo moje, a što treba dijeliti s drugima', izjavio je.