PREKO ODVJETNIKA

Marta Žegura demantirala tvrdnje Frane Perišina

23.02.2016 u 15:34

Bionic
Reading

Nakon što je tportal objavio razgovor s glumcem Franom Perišinom pad naslovom 'Napokon smijem vidjeti sina Andriju', javila se Marta Žegura, njegova bivša životna partnerica, te posredstvom odvjetničkog ureda zatražila objavu demantija, koji donosimo u cijelosti

'Dana 18. veljače 2016. g. na portalu tportal.hr objavljen je članak pod naslovom: GODINA TUGE, Frane Perišin: Napokon smijem vidjeti sina Andriju, u kojemu je navedeno niz netočnih informacija.

Netočna je informacija kako će Frane Perišin uskoro ponovno vidjeti malodobnog sina u Zagrebu, te da je cit. „sve što je uradio iz samo jednog razloga – da zaštiti svojeg potomka …“.

Nadalje, netočna, zlonamjerna i cinična je informacija kako cit. „njezina osobna trauma ugrožava jedno nevino i nejako biće, te da je on kao otac morao reagirati i učiniti ono što je potrebno“.

Netočna je i informacija kako cit. „s Martom nastoji biti u korektnim odnosima, te da su sada u jednoj sferi smiraja, te kako su dali vremena jedno drugome da promisle kako i što dalje“.

Suprotno svemu navedenom, moja stranka podnijela je zbog višekratnog uznemiravanja, nastojanja uspostavljanja neželjenog kontakta, nedozvoljenog korištenja osobnih podataka, zastrašivanja, prijetnji, te teškog kršenja propisa o zaštiti od nasilja u obitelji protiv Frane Perišina kaznenu prijavu radi počinjenja kaznenih djela iz čl. 178.st. 1i 2. KZ, čl. 179. St. 2 KZ, čl. 129 .st.1. i 2. KZ, čl. 140. St. 1. I 2. KZ, čl. 146. KZ, čl. 179a KZ.

Sukladno odredbama Obiteljskog zakona, moja stranka podnijela je nadležnom Centru za socijalnu skrb zahtjev radi obaveznog savjetovanja kao ostvarenja procesne pretpostavke obraćanja sudu radi donošenja odgovarajućih odluka kojima će se zaštititi dobrobit malodobnog djeteta i spriječiti daljnje kršenje njegovih prava.
S obzirom da je moja stranka žrtva počinjenih kaznenih djela od strane Frane Perišina, zatraženo je odvojeno savjetovanje kojemu je Centra za socijalnu skrb udovoljio.

Dana 2. veljače 2016.g. Općinski Građanski sud u Zagrebu pod poslovni brojem : Ovr- 801/2016-2 donio je rješenje o osiguranju privremenom mjerom po prijedlogu moje stranke kojom je zabranio Frani Perišinu da u odnosu na malodobno dijete cit. „iznosi ili pronosi nešto iz osobnog ili obiteljskog života djeteta, …putem tiska, radija, televizije, računalnog sustava i mreže … čime bi ono postalo pristupačnom većem broju osoba“.

Stoga Vas pozivam da poštujete privremenu mjeru Općinskog Građanskog suda u Zagrebu, kada ju već ne poštuje Frane Perišin, te ne pronosite nešto iz obiteljskog života djeteta i time kršite njegova prava.

Slijedom izloženog, a sukladno čl. 22 . Zakona o medijima, podnosim zahtjev „tportal.hr“ radi objave ispravka netočne informacije.'