U BATACLANU

Marianne Faithfull odala počast žrtvama pariških napada

26.11.2016 u 12:56

Bionic
Reading

Britanska pjevačica Marianne Faithfull, ikona 1960-ih, odala je počast žrtvama prošlogodišnjih pariških napada na koncertu u Bataclanu u petak pjevajući pjesmu koju je napisala o toj tragediji

'Ovo je za mene važan koncert, postoji mnogo stvari koje moram oplakati ... kroz glazbu i riječi', rekla je okupljenom mnoštvu 69-godišnja Faithfull, odjevena potpuno u crno i podupirući se štapom.

Koncert, održan u istoj dvorani u kojoj su džihadisti ubili 90 ljudi u studenome prošle godine, počela je pjesmom 'Tower of Song' Leonarda Cohena, koji je umro ovog mjeseca.

Pjevačica je zatim pjevala 'They come at Night', pjesmu koju je napisala u svojem pariškom stanu dan nakon napada, o onima koji su željeli ubiti samu glazbu i duh zabave.

Faithfull, čiji glas i tijelo nose ožiljke borbi s rakom, heroinom i ovisnošću o alkoholu, rekla je za AFP prošlog mjeseca da se ne boji vratiti na mjesto gdje se dogodilo takvo nasilje.

Ranije ovog mjeseca rock zvijezda Sting ponovno je otvorio Bataclan u velikom nastupu kojim je obilježio prvu obljetnicu niza napada koje su izveli džihadisti na nekoliko mjesta u Parizu 13. studenoga 2015. u kojima su ubili 130 ljudi.

Ce soir Bataclan avec Marianne Faithfull @marianne.faithfull et Warren Ellis #warrenellis #cantwaittobeonstage #bataclan

A photo posted by Marie-Agnès Gillot (@marieagnesgillot) on

Marianne Faithfull au Bataclan #mariannefaithfull#concert#bataclan

A video posted by s o l a l (@solalfabre) on

#mariannefaithfull

A video posted by lou alessandroni (@loueale) on

Back to my second home, so emotional! #bataclan #mariannefaithfull #live #icon

A photo posted by Maxime Allegro (@maxime_allegro) on

Marianne Faithfull by Clive Arrowsmith, 1967. [source: mariannefaithfull.org.uk] #mariannefaithfull

A photo posted by Marianne Faithfull Daily (@mariannefaithfulldaily) on