JEWISH FILM FESTIVAL

Mali glazbeni spektakl za završetak 7. JFF-a

25.05.2013 u 13:15

Bionic
Reading

Jewish Film Festival, poznat po uvijek zanimljivim i posebnim gostima, poznat je i po svom posebnom odnosu i ljubavi prema glazbi. I ruku na srce, organizatori zaista otvorena uma i vrlo širokih svjetonazora, trude se, i ne manje važno – uspijevaju, ugostiti izvođače koji zauzimaju pozicije bitnijih aktera samog vrha 'latest-greatest' izdanja plesne bass glazbe u svijetu. Uz pregršt dobrih filmova, već četiri godine zaredom, festival obogaćuje i glazbeni program koji je osmišljavao član CFSN družine, phillipe, a ovoga puta radi se o zaista zvučnim imenima i kvalitetnoj glazbi koja će ispuniti Aquarius

7. JFF po redu svoj je glazbeni program osmislio i proveo u suradnji s festivalom Žedno Uho, a osim domaćih snaga, tu su dva velika imena. Čast da uživaju u jednom od najboljih freestyle setova danas, posjetiteljima će tako pružiti 'headliner' zatvaranja Jewish Film Festa, mlada belgijska zvijezda u usponu - DJ LeFto, a njemu rame uz rame, mladi britanski DJ Romero, koji iz razbacanih glazbenih stilova stvara svoj vlastiti, jedinstven izraz. Romero će puštati svoje vlastite autorske setove.

Što se DJ LeFtoa tiče, hvalospjeve kritičara na stranu, momak je desna ruka Gillesa Petersona, a o kakvom DJ-u se zapravo radi, najbolje je kroz šalu, s dobrano preko pola istine u njoj, nedavno rekao sam Peterson. 'Više ne želim na zajedničkim nastupima svoj set puštati nakon njega. He's just too good!' kroz smijeh priznaje. Kada Gilles Peterson, čovjek kojeg smatraju najutjecajnijim glazbenim tastemakerom danas, izjavi tako nešto, onda je dovoljno rečeno. Njegovu radijsku emisiju na BBC-ju, gdje se i proslavio kao jedan od najboljih tragača za 'nebrušenim dijamantima' među mladim DJ-evima plesne glazbe, možda najpreciznije karakterizira usporedba s Johnom Peelom, ali 21 stoljeća.

Osim domaćih gostiju koji su pohodili festival, poput političara, primjerice Bandića i njegova predizbornog show-programa koji je izveo u izbornoj noći, iskoristvši upravo pozivnicu na festival. Na svom zatvaranju JFF će, na sreću, ugostiti nešto kreativniju i smisleniju domaću ekipu, i to za mix-pultom. Ulogu 'residentsa' odigrat će Eddy Ramich, Maja Milich i phillipe.

'Phon.O, Ku-Bo / Stereotyp, Ogris Debris, CloniOUs i Cid Rim... samo su dio popisa izvođača koji su već nastupili na JFF-u, a na zadnjoj večeri, u Aquarisu, s ekipom poput Kontrapunkta i CFSN-a i u suradnji sa sve aktualnijim Beat The Future projektom, plesno ludovanje i prava glazbena poslastica, zagarantirani su.

Lefto - Come 2 U Live