MNOGO NOVIH IMENA

Madness, The Bloody Beetroots i Kelis stižu na Sziget

06.06.2014 u 12:48

Bionic
Reading

Sziget festival ponovo objavljuje novi niz glazbenih imena koji će se naći na šarenom, ovogodišnjem programu. Ove godine Madness, The Bloody Beetroots, Kelis te mnogi drugi pridružiti će se već prestižnom glazbenom programu na Otoku slobode. Ako je netko u potrazi za zabavom i odmorom ovog ljeta - Sziget je definitivno pravo mjesto za oboje. Otok slobode nije samo glazbeni festival, on ima još mnogo toga za ponuditi: uz prelijepi grad kao što je Budimpešta, dnevno – noćnu zabavu i aktivnosti na samom otoku, kao i program koji je pogodan za ljubitelje svih glazbenih žanrova i stilova

Dnevni raspored programa, do sada objavljenih imena, dostupan je na službenoj stranici festivala

I da, nekoliko zanimljivosti o novim imenima...

Madness je jedan od vodećih predstavnika ska glazbe, formirani 1976. godine u Camden Town, London. Madness su se već dokazali na prethodnim Sziget nastupima sa autentičnim ska zvukom, plesom i pjesmom, a to je ono što će se, vjerujemo - dogoditi i ove godine. Trenutno su na svjetskoj turneji, a sada ih s nestrpljenjem očekujemo i na festivalu Sziget 2014.

Od The Bloody Beetroots možemo očekivati ​​hardcore/electro/house sa super energičnim nastupom, gdje tisuće ljudi naprosto – poludi.

Kelis, američka pop ikona, jedna je od najtraženijih zvijezda, ima šest albuma i trideset i jedno pojedinačno izdanje. U okviru Ninja Tunes, objavila je i svoj novi album u travnju ove godine pod nazivom 'Food', a od nje se očekuje da unese kvalitetnu i raznoliku pop glazbu na festival Sziget!

Leningrad je postao nositelj underground scene 21. stoljeća u regiji. Njihov glavni argument je ska začinjen punk glazbom, ali i ruski marševi uz utjecaj narodnih pjesama. Band of Skulls je trio iz Southamptona, čiji je najnoviji album, 'Himalaja', objavljen u ožujku ove godine, tako da publika može uživati ​​uz dinamičnu, ali i mističnu glazbu Russell Marsden

Triggerfinger, najglasnija su rock grupa iz Antwerpena koja se ponovo vraća na Sziget! Njihova je glazba u rasponu od tradicionalne, tzv. 'old school rock' do tzv. 'dynamic & up – tempo rock', a začinjeno duhovnim i iskrenim tonovima.

Deniz Koyu je čovjek koji stoji iza hitova poput 'Tung', 'Hertz', 'Bong', 'Follow You'. Njegov nastup će zasigurno biti nezaobilazan za one koji vole progressive & electro house. Thomas Gold je isto tako istaknuti predstavnik DJ scene. Od svog debija u 2006, ovaj njemački umjetnik jedan je od najzanimljivijih producenata moderne plesne glazbe.

Quentin Mosimann, na čelu francuske elektronske glazbene scene u nastajanju - utisnuo je svoj ​​trag u glazbenoj industriji kao jedan od novih DJ-a/ producenata.

Black Sun Empire predstavlja najbolje u tzv. 'dark and tech dance – floor drum & bass'. Od eksplozivnog ulaska na scenu 2000 - tih, oni nastavljaju razvijati svoj ​​jedinstveni stil i zvuk, objavivši brojne singlove kao i tzv. 'five full – length' LP čime zaslužuju vodeće mjesto na ovoj sceni.

INVSN nastali iz subkulture, potaknuti strastvenim hardcore punk-om i ohrabreni bogatom povijesti rock n' rolla. Ova grupa iz Švedske donosi snažan i namjeran pop kroz post punk objektiv.

Ulaznice po povlaštenim, nižim cijenama iz tzv. 'Advance 2. kola' - dostupne su do kraja srpnja kod svih ovlaštenih prodavača u Europi kao i na web shopu. Više informacija o programu, ulaznicama, smještaju, mogućnostima putovanja, informacije za parking, osiguranje kao i sve druge informacije vezane uz festival – dostupno je na službenoj web stranici festivala - szigetfestival.com