BARBARA NOLA

'Lukas i ja se polako vraćamo obavezama'

08.09.2015 u 11:25

Bionic
Reading

Nakon godinu dana stanke zagrebačka glumica Barbara Nola vraća se kazalištu, u Gavelli priprema novu predstavu, komediju 'Umišljeni bolesnik' čija je premijera za desetak dana. Nakon dužeg odmora, šali se Barbara, ima entuzijazma i energije za cijelu vojsku

Ove jeseni, poslije godinu dana pauziranja od kazališne pozornice, Barbara Nola opet se na nju penje i to u ulozi spletkarošice Béline u slavnoj Molierovoj komediji 'Umišljeni bolesnik', u režiji Krešimira Dolenčića. Premijera je 19. rujna, vremena je ostalo još malo, a ritam je sve luđi, priznaje i sama glumica. Nakon dužeg odmora i obiteljskog ljetovanja u Podgori, za Barbaru prepreka nema, odličan smisao za humor svaku savlada.

'Znate kako je raditi komediju? Na prvoj probi vam je sve smiješno, na desetoj kad sve ponavljate po stoti put pitate se hoće li se publika uopće smijati. No, mi smo puni elana, nema šanse da propadnemo', poručuje glumica. Glavnu ulogu Argana igra njezin najbolji prijatelj Enes Vejzović s kojim Barbara i njezin suprug Lukas dijele mnogo toga zajedničkog. Njihova druženja uz ukusnu večeru postala su tradicija u kojoj svi istinski uživaju.

'Enes i ja smo baš jako bliski prijatelji. Tu smo jedno za drugo, pitam ga nerijetko za savjet, imamo sličan smisao za humor, a bez toga život nema smisla. Zbog svega  navedenog, naravno da nema bolje stvari nego uz njega glumiti, i to u komediji poput ove. A uz sve to, glumim ženu sklonu manipulaciji i spletkama, a tome u svom životu nikad nisam bila sklona. Ne bih mogla živjeti s tolikom grižnjom savjesti. Nemam za to ni živaca ni vremena', komentirala je glumica jednu od ljudskih mana. Dobrota je uvijek više bila njezin stil.

Osim Barbarinih novih poslovnih projekata, i njezina supruga redatelja Lukasa Nolu proteklog je tjedna razveselila jedna nagrada, ona na 20. Danima hrvatskog filma u Orašju koju je u ime svog oca preuzeo 21-godišnji Jakov.

'Rekli su nam da je vrlo dostojanstveno predstavio svog tatu, jako smo ponosni na njega. Osim toga, student je režije, mora malo vidjeti kako to biva uživo, ne samo na Akademiji', objašnjava Barbara dodavši da se i Lukas polako vratio nekim svojim radnim obvezama.