S NOVIM EP- JEM NA PUTU

Lovely Quinces na regionalnoj turneji osnivača Sonic Youtha

02.04.2015 u 10:34

Bionic
Reading

Naša kantautorica Lovely Quinces za sljedeće mjesece najavljuje objavu svog drugog EP- ja i regionalnu turneju sa Thurston Moore Bandom

Dunja Ercegović, poznatija kao Lovely Quinces, dobila je poziv da otvori četiri koncerta na nadolazećoj turneji Thurston Moore Banda, uključujući i onaj u Zagrebu. Prije novog banda nekadašnjeg lidera Sonic Youtha Dunja će zasvirati 1. lipnja u Ljubljani, 2. u Zagrebu te u Budimpešti i Beču. S obzirom da je u novom bandu na bubnjevima Steve Shelley, koji je isti posao obavljao i u Sonic Youthu, Thurston Moore Band predstavlja zapravo polovicu jednog od najznačajnijih američkih alter rock bandova svih vremena.

Netom prije ove turneje LQ će objaviti i prvi dio svojeg albuma prvijenca, koji će izaći u formatu dva EP -ja. Prvi EP digitalno će biti objavljen sredinom svibnja, dok će se drugi vani pojaviti sredinom listopada. Netom nakon toga, početkom studenog, oba EP- ja koji čine cijeli album biti će objavljen i fizički na CD i LP izdanju. Ovim načinom objave Lovely Quinces želi dati pjesmama vremena da dođu do slušatelja, na svako EP izdanje staviti naglasak, te onda priču zaokružiti vinilnim i CD izdanjem cjelokupnog materijala krajem godine.

Trenutno potvrđeni datumi koncerata:

01.06. - Ljubljana Kino Šiška (Thurston Moore Band support)
02.06. - Zagreb Močvara (Thurston Moore Band support)
03.06. - Budimpešta A38 (Thurston Moore Band support)
04.06. - Beč Arena (Thurston Moore Band support)
06.06. - Kočevje Baza13 (solo nastup)