A SLAVNI ŽALUJU...

Lou Reed je prezirao floskule posljednjeg pozdrava

28.10.2013 u 22:09

Bionic
Reading

Dan nakon smrti Loua Reeda, brojni slavni glazbenici i glumci odali su mu počast na društvenim mrežama napisavši 'počivao u miru' (R.I.P.), iako je taj legendarni američki glazbenik za života govorio da ga takvi izrazi posljednjeg pozdrava podsjećaju na 'večeru podgrijanu u mikrovalnoj pećnici'

R.I.P. (Rest in peace) među brojnim slavnim osobama napisali su redatelj Kevin Smith, gitarist i pjevač grupe Kiss Paul Stanley, glumice Susan Sarandon, Mia Farrow i Virginia Madsen, reper LL Cool J, komičar Patton Oswalt, glumica i glazbenica Juliette Lewis, glumac John Cusack, glazbenik Billy Idol, grupe The Who, Guns N' Roses...

'Izjavom o RIP-ovanju' koje ga podsjeća na podgrijanu večeru, svojeglavi Lou Reed u svom je stilu iskazao neslaganje s društvenim konvencijama i običajima, za kojima su slavni u povodu njegove smrti ipak posegnuli.


Glazbenik Lou Reed, koji je umro u nedjelju u 71. godini, najpoznatiji je po svom radu u 60-ima kao gitarist, pjevač i tekstopisac za grupu Velvet Underground nakon čijeg je raspada 1970. nastavio solo karijeru. Reed je imao velik utjecaj na američku kulturu uvodeći avangardni rock, pop-art i pjesme o životu na ulici, drogi, seksu, otuđenju i nasilju u mainstream glazbu.

Reed je otvoreno govorio o svojoj ovisnosti o drogama i alkoholu u svojoj glazbi, a jedna od njegovih najpoznatijih pjesama zove se 'Heroin'. Rođen je u Brooklynu 1942., a većinu djetinjstva proveo je na Long Islandu. Deklarirao se kao biseksualac, a kao tinejdžer bio je podvrgnut terapiji elektrošokovima.