VRIJEDNO PRIZNANJE

'Ljudožder vegetarijanac' nagrađen u Istanbulu

18.09.2013 u 21:23

Bionic
Reading

Film Branka Schmidta 'Ljudožder vegetarijanac' nagrađen je u Istanbulu

Ljudožder vegetarijanac, snimljen u koprodukciji HRT-a i Telefilma, osvojio je glavnu nagradu 'Golden Scale long film award' na International Crime and Punishment Festivalu u Istanbulu. Ovaj festival tematski je usmjeren na društvena pitanja, prijepore i tendencije s kojima se suočavaju pojedine zemlje i nacije, a cilj mu je povećati društvenu svijest te ukazati na odnos prema kriminalu i pravdi filmskim izričajem.

Ovo nije prva međunarodna nagrada 'Ljudožderu vegetarijancu'. Na Međunarodnom filmskom festivalu 'Festroia' 2012. u Portugalu Branko Schmidt nagrađen je Srebrnim delfinom za režiju, na 'Fantastic Festu' iste godine u Austinu Rene Bitorajac nagradom za najbolju glavnu ulogu te na festivalu u Bruxellesu nagradom za najbolju glavnu mušku ulogu.

Film 'Ljudožder vegetarijanac' bio je hrvatski kandidat za Oscara u kategoriji najboljeg stranog filma, a na festivalu u Puli 2012. nagrađen je s pet Zlatnih arena.

Također je osvojio nagradu 'Oktavijan' te nagradu 'FEDEORA' za najbolji film koju dodjeljuju strani filmski kritičari akreditirani u Puli.