4 GODIŠNJA DOBA

Ljetno kino i Vlada Divljan uživo

13.11.2012 u 09:08

Bionic
Reading

Četiri pjesme nastale u četiri godišnja doba koje zajednički potpisuju Ljetno kino i Vlada Divljan naći će se na EP-u '4 godišnja doba' koji će svoju promociju doživjeti u klubu Sax u ponedjeljak 6. prosinca, i to u proširenom sastavu bendu te će uz standardnu postavu Ljetnog kina i Vladu Divljana na koncertu zasvirati i Jurij Novoselić – Kuzma na harmonici, Marino Pelajić – Baracuda na basu, Stanko Kovačić na violončelu, Radislav Jovanov – Gonzo na perkusijama i Surka kao BeatBox. Prvim kupcima ulaznica i besplatni EP

Ljetno kino, kojeg čine Mladen Juričić – Max na ukulelelu, Vlade Matulić na klarinetu i Filip Petković – Buki na standup drumu, dva puta mjesečno, već četvrtu sezonu, u zagrebačkom klubu Sax održavaju 'Spontani ponedjeljak'. Tijekom 2012., puno su surađivali s Vladom Divljanom pa su zajedno i snimili četiri pjesme Vlade Divljana: 'Najlepša', Vodim te na more', 'Samo jednu ljubav imam' i 'Iza osmeha'. Kako su nastale tijekom godine odnosno kroz četiri godišnja doba, odlučili su ih objaviti uz pomoć Aquarius Recordsa na EP-u '4 godišnja doba'.

Vlada Divljan i Max Juričić upoznali su se s gitarama u rukama krajem 1980. na omladinskom festivalu u Subotici, ne znajući da je tada počeo 'novi val' i da će bendovi u kojima su svirali obilježiti to vrijeme. I Dok je Divljan karijeru započeo u Idolima, da bi nakon života u Australiji i Austriji nastavio samostalnu karijeru, Max je tijekom tih 30 godina svirao s grupama Azra, Film, Vještice, Šo!Mazgoon, Gego i Picigin bend itd. Nakon tih 30 i više godine te par kontinenata, valova, bendova i država, Max i Vlada ponovo su zajedno veseliji no ikad. Koliko je to točno, možete provjeriti na koncertu Ljetnog kina u Spontanom ponedjeljku u klubu Sax 6. prosinca. Provod zagarantiran!