KRALJEVI SPORE BUKE

Legendarni Melvinsi večeras u Tvornici

12.10.2011 u 12:24

Bionic
Reading

Večeras u Tvornici nastupa američki bend Melvins, koji već 25 godina žari i pali američkom alternativnom i noise rock scenom i jedan od rijetkih bendova koji s pravom može nositi naziv legendarni

Oni koji prate Melvinse od njihovih početaka znaju da je riječ o grupi koja stilski luta od relativno jednostavnih rock albuma, preko prog-rock rasturačina, pa sve do posvemašnje buke, s podjednakim uspjehom u sva tri žanra.

Iza sebe imaju 18 albuma i još sijaset gostovanja i raznih projekata - gitarist Buzz Osborne, primjerice, član je projekta Mikea Pattona Fantomas, koji je također nastupio u Hrvatskoj. Široj publici postali su poznati kada ih je Kurt Cobain pohvalio kao jedan od najvećih uzora, no Melvinse za slavu nije baš bilo briga - oni danas, kao i za vrijeme megapopularnosti Nirvane, sviraju točno ono što žele.

Nakon raskidanja ugovora s izdavačkom kućom Atlantic Melvinsi su nakratko prešli na Amphetamine Reptile, a danas izdaju albume za kuću Ipecac čiji je vlasnik Mike Patton, što im omogućuje posvemašnju kreativnu slobodu.

Melvinsi su već posjetili Hrvatsku 2007. godine, kad su odsvirali čak dva koncerta, jedan u Zagrebu, a drugi u Rijeci. Posjetitelji se vjerojatno još sjećaju da je bend, pojačan dvojcem iz grupe Big Business, razvalio svirkom s dva seta bubnjeva, a u takvoj postavi bi Melvinsi trebali nastupiti i danas.

Cijena ulaznice u pretprodaji je 100 kn, a na ulazu 120 kn, a ulaznice su dostupne u Rockmarku, Dirty Old Shopu, Aquariusu i Tvornici kulture.