OUTLOOK FESTIVAL

Lauryn Hill prvi put nastupila u Hrvatskoj

04.09.2014 u 22:15

  • +18

Outlook festival

Izvor: Promo fotografije / Autor: Jack Pasco, Polona Kumelj

Bionic
Reading

Koncertni spektakl dostojno je najavio sedmo izdanje Outlook Festivala koje počinje danas na štinjanskoj tvrđavi Punta Christo pored Pule i traje do nedjelje, 7. rujna

Nakon zabrinutih pogleda u nebo nad Pulom, vrijeme se smilovalo svim ljubiteljima glazbe koji su sinoć u Areni uživali u nekoliko izuzetnih koncerata okrunjenih prvim hrvatskim gostovanjem neo-soul dive Lauryn Hill.

Koncertni spektakl dostojno je najavio sedmo izdanje Outlook Festivala koje počinje danas na štinjanskoj tvrđavi Punta Christo pored Pule i traje do nedjelje 7. rujna, do kada bi se na dvanaest pozornica i četrdesetak zabava na brodovima trebalo izmijeniti tristotinjak bass i soundsystem izvođača u čijim će izvedbama uživati oko trinaest tisuća posjetitelja.

Večer u pulskoj Areni započela je koncertom zanimljive kombinacije duba, jazza i soula u izvedbi leedskog Submotion Orchestra, nastavila još jednim sugestivnim i toplim nastupom vokalne izvrsnice Fatime i njenog The Eglo Banda. Andrew Ashong izveo je kratak, ali izuzetno topao repertoar laganih i bezbrižnih pjesama uz pratnju svojih dviju gitaristica anđeoskih glasova. Atmosferu u punoj pulskoj Areni između koncerata zagrijavali su DJ-evi s line-upa Outlook Festivala: Kutmah, Jonny Dub i Gilla koji su podigli publiku metar iznad zemlje – taman na pravo mjesto za doček dugoočekivane zvijezde Ms. Lauryn Hill. Kantautorica je u dva dijela koncerta izvela kremu svog dvadesetogodišnjeg glazbenog djelovanja u pomalo bržim aranžmanima od originalnih, što je u potpunosti odgovaralo rasplesanoj publici. Hill je pulski koncert otvorila hitom 'Everything is Everything' sa svog debitantskog albuma 'The Miseducation of Lauryn Hill', a završila furioznim megamiksom svojih najvećih hitova poput 'Ready or Not' i 'Doo-Wop (That Thing)' te obradom hita Nancy Sinatre 'Bang Bang – My Baby Shot Me Down'.

Diva poznata po hirovitu ponašanju razdragano je uživala u ambijentu rimskog amfiteatra te je upravo zbog spektakularne lokacije i iznimno raspoloženih obožavatelja produljila trajanje svog koncerta kojem su nazočili čelnici pulskog gradskog poglavarstva, na čelu s gradonačelnikom Borisom Miletićem, čelnici Veleposlanstva Velike Britanije u Hrvatskoj, na čelu sa zamjenicom ambasadora Nicole Davis, ministar turizma Republike Hrvatske Darko Lorencin te predstavnici Hrvatske turističke zajednice.