NAGRADNJAČA

'Kronike iz Narnije' nagradile

26.11.2010 u 10:00

Bionic
Reading

U najnovijem nastavku, 'Kronike iz Narnije: Plovidba broda Zorogaza', Fox 2000 Pictures i Walden Media zajedničkim su snagama pokušali vratiti seriju svojim čuvenim korijenima – svemu onome što je oduševilo obožavatelje knjiga i filmova 'Kronike iz Narnije'. Jesu li u tome uspjeli, provjerite u kinima od 9. prosinca, a dotad su za svoje čitatelje Continental film i tportal.hr pripremili vrijedne nagrade (ulaznice i DVD-ove prva dva filma), a tu je i posebna nagrada - LG Cookie Fresh!

Premda je prva Lewisova knjiga 'Lav, vještica i ormar' možda najpoznatija i najpopularnija, mnogi obožavatelji Lewisovih priča smatraju 'Plovidbu broda Zorogaza' najboljim od sedam romana. 'To je zasigurno jedna od najomiljenijih priča iz serije', objašnjava producent Andrew Adamson. 'Plovidba broda Zorogaza nastavlja se na čuda, magiju i avanturu iz 'Lava, vještice i ormara'.'

U najvećem filmskom događaju predstojećih blagdana, Edmund i Lucy Pevensie, i njihov rođak Eustace, uvučeni su u sliku i vraćeni u Narniju na veličanstveni brod Zorogaz. Priključuju se kralju Caspijanu i mišu-ratniku Reepicheepu u misiji o kojoj ovisi sudbina čitave Narnije. Putujući na tajanstveno otočje, hrabri putnici prevladavaju svoje najveće kušnje, junački se suprotstavljaju magičnim stvorenjima i opakim neprijateljima i ponovno se sastaju sa svojim prijateljem i zaštitnikom Aslanom.

Novi film temeljen je na trećoj od sedam Lewisovih knjiga 'Kronike iz Narnije'. Serija knjiga objavljena je između 1950. i 1956. i smatra se jednim od najmaštovitijih književnih djela. Knjige su prodane u više od 100 milijuna primjeraka i prevedene su na više od 50 jezika. Film nastao prema prvoj knjizi iz serije 'Kronike iz Narnije: Lav, vještica i ormar', bio je jedan od filmova s najvećom zaradom 2005. Godine 2008. snimljen je drugi film 'Kronike iz Narnije: Kraljević Caspijan' koji je postao jedan od najvećih hitova te godine.

Mobitel LG Cookie Fresh je osvojila Marija Pogorilić iz Rovinja. Čestitamo!

DVD prvog filma narnijskih kronika osvojili su:

Dalibor Begić
Mario Turza
Vedran Bajšanski

DVD drugog filma narnijskih kronika osvojili su:

Slađana Benkus
Nikolina Vuković-Kubica
Mirela Majnarić

Po dvije ulaznice za film osvojili su:

Nikolina Marković
Josipa Krtalić
Kristina Dolovski
Nataša Tepavac
Lucija Čar
Anita Mandelsamen
Tihomir Šeketa
Maja Mihelčić
Samanta Mazzi
Davor Cmrečnjak

DVD-e i mobitel šaljemo poštom na kućnu adresu, a ulaznice se podižu na blagajni kina Movieplex te vrijede za bilo koju 2D projekciju filma od 10. do 19. prosinca.