NIZOZEMSKA NORAH JONES

Koncert jazz kantautorice Karsu u četvrtak na ZagrebDoxu

26.02.2013 u 14:15

Bionic
Reading

Talentirana mlada nizozemska jazz diva, pjevačica, pijanistica i skladateljica Karsu Donmez održat će koncert u četvrtak, 28. veljače, u 22 sata u Festivalskom centru ZagrebDoxa, a ulaz je slobodan

Djevojka koja je prve glazbene korake napravila u turskom restoranu svojih roditelja, da bi kasnije nastupila u njujorškom Carnegie Hallu, protagonistica je filma 'Karsu' koji možete pogledati neposredno prije koncerta u sklopu programa Glazbeni globus.


Dvadesetdvogodišnja Karsu Dönmez, nizozemski odgovor na Norah Jones, darovita je kantautorica jazza odrasla u turskoj obitelji u Amsterdamu. Otkrivena je dok je u restoranu svojih roditelja svirala klavir. U tom trenu započeo je njen strelovit uspon u glazbenoj industriji. Tijekom tri godine redateljica Mercedes Stalenhoef pratila je Karsu i njenu obitelj te promjene koje je izazvao njen glazbeni uspon unutar njihove obitelji - od svirki u restoranu pa sve do nastupa u čuvenom Carnegie Hallu!

Film 'Karsu' bit će prikazan u 20 sati u dvorani broj 4 kina Cineplexx, a cijena ulaznice je 25 kuna. Nakon projekcije filma bit će održan Q&A sa redateljicom Mercedes Stalenhoef te protagonisticama Karsu Dönmez i Birgül Dönmez. U 22 sata u Festivalskom centru Karsu će održati koncert, a ulaz je slobodan.


***
Glavni sponzor ZagrebDoxa je Hrvatski Telekom, pa će ljubitelji dokumentarnog filma diljem Hrvatske moći i u vlastitom domu uživati u filmovima najboljih europskih autora, višestruko nagrađivanih na svjetskim festivalima. Od 24. veljače 2013. u redovnoj ponudi MAXtv videoteke moći će se premijerno pogledati dokumentarni filmovi: 'Ramin' (Audrius Stonys), 'Ljudi koji sam mogao biti, a možda i jesam' (Boris Gerrets), 'Katka' (Helena Třeštíková), 'Problem s komarcima i druge priče' (Andrey Paounov) i 'René' (Helena Třeštíková). Riječ je o pet raznovrsnih naslova koji u fokus postavljaju niz generacija i progovaraju o različitim problemima - od tinejdžerske ovisnosti preko problema zatvorenika pa sve do univerzalnih tema poput potrage za ljubavlju i primjene suvremene tehnologije pri dokumentiranju stvarnosti.