PRVI POSJET HRVATSKOJ

Killing Joke u Močvari

30.09.2010 u 16:16

Bionic
Reading

Jedan od najutjecajnijih i najzanimljivijih bendova današnjice, Killing Joke, prvi put dolazi u Hrvatsku 6. listopada, i to u zagrebačku Močvaru

Killing Joke je s radom započeo 1979. u doba postpunk eksplozije u londonskom Nothing Hillu i definitivno je jedan od najutjecajnijih, najzanimljivijih i najkontroverznijih bendova današnjice, koji je prevalio put od punka, preko postpunka, dark rocka, noise rocka, industriala, electra do metala, ali uspio je zadržati svoj prepoznatljiv stil.

Killing Joke je obradila i Metallica – pjesmu 'The Wait' s njihovog prvog albuma 'Killing Joke' iz 1980. koji i danas drži poziciju jednog od najkvalitetnijih uradaka alternativne glazbe svih vremena, a sam James Hetfield je izabrao njihovog frontmena Jaza Colemana kao jednog od svojih omiljenih pjevača u magazinu Rolling Stone. Nirvana se našla na sudu zbog plagijata pjesme 'Come As You Are' čiji je rif uzet iz Killing Jokeove pjesme 'Eighties' s najprodavanijeg i jednog od top gothic albuma svih vremena 'Night Time' iz 1985. na kojem se nalazi i njihova najpoznatija pjesma 'Love Like Blood' po kojoj se nazvao njemački gothic rock bend.

Na albumu 'Extrimities' iz 1990. kojim Killing Joke uplovljavaju u noise rock vode je bubanj odsvirao Martin Atkins, član legendarnih Public Image, benda Johna Lydona iz Sex Pistolsa, Ministryja i Pigfacea. 1994. Killing Joke albumom 'Pandemonium' uvodi snažne metal rifove u kombinaciji s electro industrial zvukom i ponovno stvara novi glazbeni stil. Originalni basist Martin 'Youth' Glover postaje poznati producent nove electro, techno i industrial glazbe.

Osim Metallice, Killing Joke je obradio čitav niz bendova, od Fear Factorya, Foo Fightersa, Helmeta,Love Like Blood, Amena, Behemotha do LCD Soundsystema i Nouvelle Vaguea.

Na turneji  promoviraju svoj novi, četrnaesti studijski uradak 'Absolute Dissent' koji je nakon 28 godina snimljen ponovo u originalnoj postavi. Koncert će se održati u srijedu, 6. listopada, u zagrebačkoj Močvari i to će ujedno biti i prvi posjet Killing Joke Hrvatskoj.

Cijena ulaznice je 110 kn u pretprodaji i 140 kn na ulazu.