ASTRO KOMPATIBILNOST

Kako se Rakovi slažu sa sestrama i braćom

14.07.2016 u 11:35

Bionic
Reading

U kojim su znakovima rođena najpogodnija, a u kojima najmanje kompatibilna braća i sestre za Raka? Budući da mnogo ovisi o planetarnim položajima u natalnim horoskopima, pripadnost zodijačkim znakovima nije jedini astro kriterij bratsko-sestrinskog slaganja, ali pruža dobru orijentaciju. Pogledajte stoga našu ljestvicu bratsko-sestrinskih odnosa za vladajući znak Raka. Napominjemo da se svaka kombinacija odnosi na dva brata, na dvije sestre ili na brata i sestru

POVOLJAN ODNOS

Rak i Škorpion

Emocionalni dvojac odlično će se slagati sve dok se nalaze u mirnom okruženju. Smetat će im glasne igračke koje narušavaju njihov unutarnji mir, a uživat će u rješavanju zagonetki i igrama koje im omogućuju da upregnu maštu. Kada se posvađaju, oboje će biti povrijeđeni, ali će se redovno brzo i lako pomiriti. Kako budu odrastali, njihova će veza biti sve čvršća.

Rak i Ribe

Dobro će se slagati i biti vrlo sretni zajedno dokle god imaju mirno i sigurno okruženje. Iako su oboje osjetljivi i brižni, Riba je u tome aktivnija i požrtvovnija, a Rak je sposobniji povući granice i zaštititi se od negativnih vanjskih utjecaja. No ove im nijanse neće ugroziti prisan i tolerantan odnos. Uvijek će ostati bliski, odolijevajući mogućoj razdvojenosti i tuđem upletanju.

Rak i Bik

Slični su po nekoliko osobina kao što su duboke emocije i želja za sigurnošću i udobnošću. Nagonski se razumiju i izgrađuju čvrste spone. Međusobno se štite, a stariji shvaća brigu o mlađemu kao svoju odgovornost. Oboje su pouzdani i povjerljivi pa rijetko prave probleme kad su sami kod kuće. Potencijalne točke sukoba su natjecanje za roditeljsku pažnju i za materijalna dobra.

Rak i Jarac

Rak podržava i poštuje Jarca, a ovaj štiti i u svemu podupire Raka. Iako su oboje svjesni da imaju različite poglede na život, ne dopuštaju da im to utječe na bratsko-sestrinski odnos. Jarac će biti skloniji natjecanju, ali do većih svađa neće doći. Oboje su vrlo motivirani za mir u domu. Brzo pronalaze kompromis pa će cijeli život ostati bliski.


NEIZVJESTAN ODNOS

Rak i Rak

Dom s dvoje malih Rakova može biti osjećajno minsko polje, jer će netko stalno biti povrijeđen. Oboma treba ljubav i sigurnost koju pruža obitelj. Natječu se za ljubav roditelja koji moraju vrlo vješto balansirati da ne favoriziraju jedno na račun drugoga. Kad roditelji uoče da je u domu pretiho, vjerojatno je jedno (ili oboje) povrijeđeno pa bi bilo dobro da istraže o čemu se radi.

Rak i Djevica

Vrlo su brižni i puni ljubavi pa će se često ponašati kao zamjenski roditelji jedno drugome. Zbog intenzivnog odnosa, nerijetko će se i posvađati. Rakova neurednost i odbijanje da slaže stvari urednoj će i organiziranoj Djevica ići na živce. U isto vrijeme, djevičja sklonost kritiziranju prije će ili kasnije povrijediti Rakove osjećaje.

Rak i Lav

Obiteljske su veze vrlo važne za oboje pa će biti u prisnim odnosima, iako su im temperamenti različiti. Rak je osjetljiviji i tiši od Lava, pa okolina ne zna da ga nešto mori. Kad je Rak povrijeđen, povući će se, duriti i možda u osami plakati. Lav će bučno dati do znanja kako se osjeća, pa će mu okolina brže pogodovati. Stoga obraćajte pažnju na Raka naročito kad je šutljiv.

Rak i Blizanci

U početku su prilično različiti, ali s vremenom postaju sve sličniji, jer je Rak sklon oponašati Blizanca u nastojanju da bude jednako svestran i zaigran. Njihove razmirice nisu bučne, jer se Rak u pravilu povlači. Roditelji će uočiti da nešto nije u redu ako u domu vlada tišina. Blizanac treba biti obzirniji, jer je Rak ranjiviji od njih dvoje. U odrasloj dobi slažu se bolje nego kao djeca.

Rak i Vaga

Kao brat i sestra morat će naporno raditi da bi uskladili svoje različite emocionalne potrebe. Rak je emocionalno sporiji, dublji i ranjiviji, a Vaga brža i površnija pa se mogućnosti za nesuglasice često rađaju. Njihov odnos ima i dobrih strana. Spaja ih živopisna mašta i visoka kreativnost. Dijelit će strast prema književnosti, glazbi, kazalištu i lijepim stvarčicama po kući ili u vrtu.

Rak i Vodenjak

Ovo se dvoje neće puno igrati jedno s drugim, jer imaju različita zanimanja i mentalne sklopove. Vodenjaku nije lako razumjeti zašto je Rak tako osjećajan i vezan za kuću, dok ovaj doživljava Vodenjaka previše površnim i distanciranim. No, to ne znači da se neće voljeti i podržavati kad uoče da onome drugome treba podrška, ili da neće jedno od drugog mnogo naučiti.

NEZGODAN ODNOS

Rak i Ovan

Suprotstavljenost njihovih temperamenata donosi opasnost od sukoba i povrijeđenih emocija. Imaju drukčije stilove humora i zanimaju ih različite aktivnosti. Živahni i brzopleti Ovan na frustraciju reagira ljutnjom prema onome tko mu je pri ruci, dok se mirniji i suzdržaniji Rak povlači i drži gorčinu u sebi. Roditelji trebaju bdjeti nad njima i paziti da jedno od njih ne postane žrtva.

Rak i Strijelac

Različite osobnosti čine njihov odnos prilično izazovnim. Strijelac će nehotice vrijeđati osjetljivog Raka nespretnim izjavama i opaskama, ne shvaćajući da je ovaj iskreno povrijeđen. S druge strane, Rak će Strijelca doživljavati bezobzirnim i okrutnim. Što budu stariji, to će se više razumijevati i bolje prilagođavati jedno drugome.