ASTRO KOMPATIBILNOST

Kako se Ovnovi slažu s prijateljima

29.03.2016 u 09:58

Bionic
Reading

U kojim su znakovima rođeni najbolji, a u kojima najmanje pogodni prijatelji Ovna? Budući da mnogo ovisi o planetarnim položajima u natalnim horoskopima, pripadnost zodijačkim znakovima nije jedini astro kriterij prijateljskog slaganja, ali pruža dobru orijentaciju. Pogledajte stoga našu ljestvicu prijateljskih odnosa za vladajući znak Ovna

POVOLJAN ODNOS

Ovan i Lav

Načelno su podudarni i sličnih interesa, ali bi se mogli sukobiti oko pitanja tko je glavni. Oboje su ponosni i nezavisni, dinamični i pokretljivi. Imaju mnogo energije i bave se sportom. Vole se praviti važni i biti u pravu, no ako se posvađaju, obično se brzo ispušu i nastavljaju se družiti po starom.

Ovan i Strijelac

Izvrsno se slažu i razumiju. Spontani su, pustolovni i zabavni pa im nikada nije dosadno. Uživaju u druženju i gaje veliko međusobno povjerenje. Do sukoba dolazi rijetko, uglavnom zbog nepromišljenih izjava nekog od njih. Probleme rješavaju brzo i ne dozvoljavaju da se svađa otme kontroli.

Ovan i Vaga

Znaju kako ispravno njegovati prijateljstvo. Veliki su prijatelji i međusobno se potiču na ostvarivanje želja i životnih planova. Oboje su prepuni pozitivne energije i zanosa, čime lako oduševljavaju jedno drugo. Nikada neće od prijatelja zatražiti nešto što i sami nisu spremni dati.

Ovan i Vodenjak

Prijateljstvo Ovna i Vodenjaka otpočetka će biti uzbudljivo i prepuno akcije. Oboje vole promjene i uzbuđenja te nastoje živjeti život punim plućima. Imaju puno zajedničkih interesa, što ih nerijetko tjera na natjecanje. No rijetko dolazi do ozbiljnih sukoba i sve ostaje u prijateljskim okvirima.

Ovan i Blizanci

Oboje su vrlo aktivni i žive u sadašnjosti. Imaju nisku toleranciju za dosadu tako da su stalno u potrazi za pokretom i zabavom. No Ovan je veći individualac i povremeno želi da ga svi ostave na miru. Blizanci su previše pričljivi i željni društva pa bi se katkad mogli popeti Ovnu na glavu.


NEIZVJESTAN ODNOS

Ovan i Ovan

Oboje ste neovisni i ne trpite tuđu dominaciju, no istovremeno ste natjecateljski raspoloženi i volite nametati svoje odluke. Iako je to poticajno u malim dozama, kod vas će neizbježno doći do okršaja. Ili će vaš odnos biti pun poštovanja i prisnosti ili će brzo napući - kod vas nema sredine.

Ovan i Bik

Ovnovima redovno želi provesti ideju u djelo odmah i sada, dok Bik voli postupati oprezno i promišljeno. Ukoliko otkrije manjkavosti Ovnovog plana, Bik će mu hladno ukazati na njih. Međutim, Ovnovi ne prihvaćaju kritiku olako, tako da bi takvi komentari mogli narušiti odnos.

Ovan i Škorpion

Imaju vrlo dinamičan odnos pun uspona i padova. Oboje vole dominirati, što ponekad dovodi do sukoba. Ako nauče surađivati umjesto boriti se jedan protiv drugoga, mogu daleko dogurati. Ovan voli naglašavati koliko je odan njihovom prijateljstvu, ali je Škorpion taj koji je predaniji.

Ovan i Ribe

Ribe cijene Ovnovu iskrenost, odvažnost i spremnost da se založi za prijatelja. Ovan će pomoći ako opazi da je potrebno, no ponekad ne uspije u tome Također, slabo procjenjuje učinke svojih riječi i postupaka. Ribe su spremne mnogo toga otrpjeti radi prijateljstva, no ne i bezgranično.

NEZGODAN ODNOS

Ovan i Rak

Razlike u temperamentu čine njihov odnos zanimljivim, ali i teškim. Ovnovi su spontani i nestrpljivi, dok su Rakovi promišljeniji i manje skloni riziku. Ovan više voli biti u pokretu i izvan kuće, dok Raku treba odmor u četiri zida. Ovo prijateljstvo zahtijeva mnogo obostranog popuštanja.

Ovan i Jarac

Ovna i Jarca razdvajaju krupne razlike u temperamentima. Ako ih prevladaju, uočit će i mnoge zajedničke crte, no za to moraju uložiti puno truda i tolerancije. Ne pristane li svaki od njih dopustiti onom drugom da sačuva svoju individualnost i slobodu, prijateljstvo neće funkcionirati.

Ovan i Djevica

Ovo dvoje na prvi pogled djeluju kao ljudi koji nemaju ništa zajedničkoga. Ovnovi su impulzivni, brzopleti i nestrpljivi, a Djevice mirne, sramežljive i marljive. Da bi ostvarili iskreno prijateljstvo, potrebno im je mnogo prilagodbe i suzdržavanja od prigovora.