ASTRO KOMPATIBILNOST

Kako se Ovnovi slažu s braćom i sestrama

12.04.2016 u 09:00

Bionic
Reading

U kojim su znakovima rođena najsukladnija, a u kojima najmanje sukladna braća i sestre za Ovna? Budući da mnogo ovisi o planetarnim položajima u natalnim horoskopima, pripadnost zodijačkim znakovima nije jedini astrološki kriterij bratsko-sestrinskog slaganja, ali pruža dobru orijentaciju. Pogledajte stoga našu ljestvicu bratsko-sestrinskih odnosa za znak Ovna. Napominjemo da se svaka kombinacija odnosi na dva brata, na dvije sestre ili na brata i sestru

POVOLJAN ODNOS

Ovan i Lav

U obitelji u kojoj živi ovo dvoje mora biti vrlo živahno. Ova su braća i sestre vatreni, optimistični i pustolovno raspoloženi. Oboje zahtijevaju tuđu pažnju i odobravanje pa će roditelji trebati paziti da ne favoriziraju jedno na račun drugog. Unatoč borbenosti i višku energije, rijetko se sukobljavaju i radije se udružuju protiv trećih.

Ovan i Strijelac

Ova dva vatrena znaka sjajno se nadopunjuju. U njihovom će domu uvijek biti veselo, jer su puni energije i u stalnoj potrazi za uzbuđenjem. Ovan će biti pokretač zbivanja, a znatiželjni Strijelac u stopu će ga slijediti. Zajedno će raditi mnoge nestašluke i roditeljima zadavati glavobolje. Najbolji su prijatelji, a ni povremene svađe neće ugroziti njihov odnos.

Ovan i Blizanci

Ova su djeca različitih, ali sukladnih priroda. Oboje su brzi i energični, iako je Ovan više tjelesno, a Blizanac mentalno i verbalno aktivan. Roditelji moraju biti svjesni da ih nemir tjera u nevolju pa im trebaju dopustiti da se puno igraju izvan kuće ne bi li sagorjeli nešto od svog viška energije. S rijetkim izuzecima, dobro će se slagati i zadržati prisan kontakt i u starijoj dobi.

Ovan i Vaga

Iako izgledaju, ponašaju se i govore drugačije, Vaga i Ovan zajedno odlično funkcioniraju. Kada Ovan odluči nešto učiniti, Vaga će mu savjetovati kako da to provede u djelo, ili da odustane ako ocijeni da je preriskantno. Kada se svađaju, Ovan će brzo izgubiti živce, dok će ga Vaga suptilno smirivati. Njih će se dvoje držati jedno uz drugo cijeli život.

Ovan i Vodenjak

Ovo se dvoje neće mirno igrati u svojim sobama. Nezavisni i pustolovni, vole biti izvan kuće i istraživati. Ovnu je potrebno puno kretanja i vježbanja, a Vodenjaku druženja i raspravljanja pa nijedno nije jako zainteresirano za provođenje vremena s obitelji. S izuzetkom redovnih obiteljskih objeda, roditelji im trebaju dopustiti da lunjaju, jer tako stječu znanja o svijetu.


NEIZVJESTAN ODNOS

Ovan i Ovan

Dvoje se Ovnova ludo zabavlja i usput živcira ukućane nepresušnom energijom i nepodopštinama. Vrlo su natjecateljski nastrojeni i imaju kratak fitilj. Kad im stvari ne idu po planu, brzo se naljute i bučno svađaju, ali se i brzo odljute. U odrasloj dobi najbolje je da ne budu financijski ovisni jedno o drugome, nego da vode samostalne živote.

Ovan i Bik

Ovan je nagao, nemiran i pun energije. Skače prije nego što kaže hop i upada u mnoge nevolje. Bik je na suprotnom kraju spektra: pažljivo procjenjuje rizike prije nego što se upusti u nešto. Najčešće će Ovan Bika nagovarati na nepodopštine i zafrkavati ga ako oklijeva, no ovaj mu neće jako zamjerati. Kad odrastu, dobro će se razumjeti i međusobno si pomagati.

Ovan i Djevica

Iako i između njih vlada bratsko-sestrinska ljubav, imaju bitno drugačiji pogled na život i različite ukuse kada je riječ o odjeći, zabavi i ljudima. Ovan će od najranijeg djetinjstva biti vrlo društven i aktivan, dok će se Djevica više voljeti sama igrati i razvijati intelektualne sposobnosti. Iako možda neće biti jako bliski, uvijek će si međusobno pružati podršku.

Ovan i Jarac

Doimaju se potpuno različitima, ali ipak uspijevaju stvoriti čvrstu vezu koja im uvelike pomaže razumjeti se. Jarac je organizator i u stanju je unaprijed vizualizirati krajnji ishod svojih planiranja. Ovan će pak, u želji da pokaže koliko je hrabar i odvažan, uporno pokušavati što prije realizirati Jarčevu ideju.

Ovan i Ribe

Potječu iz sasvim različitih astroloških podneblja, no iako o mnogim pitanjima imaju gotovo suprotne stavove, njihove razlike nisu nepomirljive. U stanju su družiti se uz mnogo tolerancije i zafrkancije, samo što Ovan mora paziti da ta zafrkancija ne bude pregruba. Ako i prekorači granicu, bolje mu je da se čim prije ispriča, jer je Riba ranjiva – i dugo pamti.

NEZGODAN ODNOS


Ovan i Rak

Suprotstavljenost njihovih temperamenata donosi opasnost od sukoba i povrijeđenih emocija. Imaju drukčije smislove za humor i zanimaju ih različite aktivnosti. Živahni i brzopleti Ovan na frustraciju redovno reagira ljutnjom prema prvom tko naiđe, dok se mirniji i suzdržaniji Rak povlači i drži gorčinu u sebi. Roditelji trebaju bdjeti nad njima i paziti da jedno od njih ne postane žrtva.

Ovan i Škorpion

Oboje su tvrdoglavi, što će pokazati u gotovo svakoj prilici. Ovan će rado kršiti pravila, dok će ih Škorpion na sve načine pokušati zaobići, ili će ih nevoljko poštovati. Ovan bi mogao pogriješiti pomisli li da će moći komandirati Škorpionu. Ovaj ga može neko vrijeme pustiti da živi u tom uvjerenju, no prije ili kasnije će mu pokazati zube - preciznije, bodlju.