OČEVA KOPIJA

Kako je Jagger od najstarijeg sina stvorio zvijezdu?

22.02.2016 u 07:00

Bionic
Reading

Bila je dovoljna samo jedna epizoda nove HBO-ove serije 'Vinyl', koju potpisuju slavni Martin Scorsese i Mick Jagger, da 30-godišnji James Jimmy Jagger, najstariji sin frontmena Rolling Stonesa, postane vruća tema svjetskih medija. Fini britanski dečko koji voli divlji rock i jedno je od četvero djece koju je Mick dobio u vezi s teksaškim modelom Jerry Hall, o svom ocu ima samo riječi hvale, a detalje o njegovom poročnom životu u sedamdesetima i kasnije tek je, tvrdi, nedavno čuo iz očevih usta. Slavno prezime ponekad je bilo i teret i sramota za mene, iskren je bio Jagger mlađi. Ulogu frontmena britanskog rock benda u seriji o procvatu diskografske industrije sedamdesetih dodijelio mu je upravo otac, a sudeći po odličnim kritikama koje su nahvalile Mickovog pulena, stari lisac rocka nije pogriješio

'Moja majka baš nikad nije bila zadovoljna onim što radim. Željela je da se bavim nekim finim poslom. Glazba joj nikako nije bila po volji', spomenuo je jednom danas 72-godišnji Jagger, otac sedmero djece koju su odgajale njegove žene, a ponajmanje on. Ipak, danas s njima ima odličan odnos, ponajviše s njih četvero koje je dobio u 20 godina dugoj vezi s američkim modelom Jerry Hall - Elizabeth (31), Jamesom (30), Giorgijom May (24) i Gabrielom (19). I nema problema s njihovim izborom profesije kao njegova majka Eva, frizerka i zakleta obožavateljica britanske konzervativne stranke.


James Jagger najstariji je sin Micka i Jerry Hall, s kojom je najdulje ostao u vezi, više od 20 godina

Naime, najstarijeg sina, 30-godišnjeg Jamesa, koji ima glazbenog i glumačkog talenta, Mick je s očinskim blagoslovom gurnuo u filmsku industriju dodijelivši mu ulogu u najnovijoj seriji 'Vinyl', koju je režirao Scorsese. Jimmy, kako od milja tata Jagger zove sina, odlično se snašao u ulozi poročnog frontmena rock benda pa nema sumnje kako je rođena još jedna zvijezda u familiji Jagger. James je odrastao u Britaniji u jugozapadnom dijelu Londona, Richmondu, s majkom, bratom i sestrama. S tatom je uvijek imao zajednički jezik i bio ponosan na to što je njegov sin, no ponekad su medijski tračevi znali zakomplicirati njegov život.


James s majkom Jerry Hall devedesetih u Parizu


Mick sa sinovima Jamesom i Gabrielom

'Pisalo se svašta i bilo me ponekad sram što se prezivam Jagger - svoje prezime smatrao sam prokletstvom, ali to su bili rijetki trenuci. Tračevi kako sam tatu znao pronaći onesviještenog od alkohola i droge u našoj dnevnoj sobi obična su laž. Ne želim od njega sad napraviti sveca, imao je vrlo uzbudljiv život, no njegova kreativnost za nas djecu je nerijetko bila i blagoslov jer nismo živjeli kolotečinu. Ponosan sam što sam njegov sin, to sigurno, iako bih uz malo više anonimnosti tijekom odrastanja bio sretniji', iskren je bio James.

O Mickovom malom britanski mediji ne štede pohvale, opisujući ga donedavno kao mladića koji čvrsto stoji na zemlji, ima suprugu koja je kopija očeve prve žene Biance Jagger, ima svoj bend i nije veliki obožavatelj Rolling Stonesa.

Jamie x Kip #Vinyl • Sunday at 9PM • @hbo Photo: @brigittelacombe

A photo posted by Vinyl on HBO (@vinyl) on


Kakav otac, takav sin - Mick i James Jagger

Glumac, tvrdi, nije želio postati, već morski biolog, no sklonost glazbi je prevagnula. Već godinama ima svoj punk bend Turbogeist, a njegove skladbe Mick je iskoristio i u seriji. Prošle godine James se oženio nakon pet godina veze Anoushkom Sharmom. Prije uloge u 'Vinylu' glumio je u kazalištu, a novac je s vremena na vrijeme zarađivao i kao model. Tata Mick znao je čitati znakove, pa sinovu opuštenost pred kamerama nije zanemario.

'Kad smo tražili glumca koji će glumiti pjevača punk benda The Nasty Bits, željeli smo nekog tko voli tu vrstu glazbe, nekog tko razumije tu glazbu i dobro glumi. Odmah sam se sjetio Jamesa jer je imao sve kvalitete. Obožava tu dernjavu, a i dobar je glumac. Sve se poklopilo', objasnio je Jagger.

Njegov sin priznao je da s ocem svih ovih godina nije imao naviku zajedno zasvirati. 'Rijetko, skoro pa nikad nismo zajedno sjeli za klavir i stvarali nešto. To je počelo tek nedavno, kad smo pisali glazbu za seriju - imao sam njegovu pomoć i baš sam uživao. Ispričao mi je i sve o sedamdesetima kako bih se što bolje pripremio i ušao u junaka kojeg glumim. Bio je velik užitak slušati te nevjerojatne priče', tvrdi Jagger junior, a što je stariji, sve više nalikuje svom ocu.

A tata, kad je uspjeh njegove djece u pitanju, jednom je rekao kako im neće puno pomagati, već će sve ovisiti o njihovom trudu, no više ne razmišlja tako. Sada, kad polako odlazi s glavne pozornice, priželjkuje da ima svog dostojnog nasljednika. A zgodni mladi Jimmy Jagger napravio je prvi i odlučujući korak.

#mickjagger #jimmyjagger #jamesjagger

A photo posted by JAGGER SISTERS (@jaggersisters) on

#jimmyjagger #jamesjagger #mickjagger #lizzyjagger #elizabethjagger #jaggerfamily

A photo posted by LIZZY JAGGER FANS (@lizzyjaggerfans) on

Happy ma's day!! x #jerryhall #lizzyjagger #jimmyjagger

A photo posted by THE ROLLING STONES (@sirjagger) on

??I need to see #Turbogeist live... Come to the US soon

A photo posted by Angie Marie (@angiedontyouweep) on

The Jaggers?? #MickJagger #Jagger #GeorgiaJagger #GabrielJagger #JamesJagger #JimmyJagger

A photo posted by Bowie is immortal (@sir.jagger) on