BAŠ POPUT NJE

Kad kćeri postanu vjerne kopije slavnih majki

13.07.2015 u 07:00

Bionic
Reading

Riječi koje za neke djevojke i žene i danas zvuče uvredljivo 'ista si mama' u Hollywoodu su pak kompliment. Kćeri slavnih glumica, top modela, pjevačica kao da se natječu koja će biti sličnija svojoj majci. Onsje gdje danas svi pomalo pate od manjka identiteta, kopiranje je bližnjega svoga, čini se, najlakši put do komadića slave

Biti svoj, biti drugačiji, nije moto za kojim se povode kćeri slavnih žena koje su nekad, svaka na svoj način, pokorile svijet. U Hollywoodu trenutačno vlada trend - biti poput svoje mame, a primjera ima na svakom koraku. Trenutačno je najaktualnija tinejdžerka u modnom svijetu je kći Johnnyja Deppa i Vanesse Paradis, 16-godišnja Lily Rose. Krhkom građom nalikuje na majku, ali to je tek jedna stavka njihove sličnosti. Nedavno su se zajedno prošetale pistom na reviji Karla Lagerfelda, modni im je stil usklađen, odnedavno i frizure, a ljepuškasta Deppova kćerka već je angažirana za prvu filmsku ulogu. Još ako se uhvati mikrofona i zapjeva, nema te stvari u kojoj neće slijediti majčine stope. Poznato je da je Vanessa svoju karijeru gradila kao glumica, pjevačica i model. 

Kćerka Cindy Crawford Kaia Gerber ima tek 13 godina, izgleda barem pet godina starija, mamina je kopija i naravno, želi postati model. Liberalna mama Cindy koja je milijune zaradila zahvaljujući svojoj rasnoj ljepoti nema ništa protiv toga. Kaia ne gubi vrijeme; snimila je već svoju prvu reklamu i potpisala unosni ugovor s poznatom modnom agencijom. Čemu utabati svoj put kad je majčin još prohodan i siguran do cilja.


Kaia Gerber ima trinaest i već je naučila unovčiti svoju ljepotu



Kćerka Melanie Griffith Dakota Johnson i da hoće ne može pobjeći od imidža svoje majke.  Naime i Dakota je poput mame filmsku karijeru započela škakljivim ulogama nevinih ljepotica zbog kojih muškarci gube glavu, a njezina mlitava filmska interpretacija ne razlikuje se nimalo od one njezine majke. Dovoljno je vidjeti Griffith u 'Zaposlenoj djevojci' i sve će biti jasno.

I Madonna svoju vjernu nasljednicu ima, zasad samo kad je stil buntovnice u pitanju, jer 18-godišnja Lourdes Leon još ne pokazuje glazbene afinitete. Stil najstarije Madonnine kćeri podsjeća na njezin s početka karijere, a modni pečat material girl Lourdes njeguje već godinama zbog čega je pjevačica pokrenula i istoimenu modnu marku.

 

Ne treba zaboraviti i na Reese Witherspoon, omiljenu holivudsku plavušu čija 15-godišnja kćerka Ava izgleda baš poput svoje mame. Reese se time jako ponosi, a Ava ne bježi od usporedbi. Na svom profilu na Instagramu nerijetko objavljuje fotografije s mamom. Odnedavno Reese svoju jedinicu vodi i na filmske premijere, a ako Ava jednog dana bude htjela na veliko filmsko platno, ima utabanu stazu.