BESPLATAN ULAZ NA SVE PROJEKCIJE

Jubilarni Supetar Super Film Festival časti

09.07.2013 u 12:44

Bionic
Reading

Jubilarni 5. Supetar Super Film Festival bit će otvoren večeras u 21 sat na ljetnoj pozornici iza crkve. Festival je svojim posjetiteljima spremio bogat filmski, glazbeni i edukativni program, projekciju iznenađenja te besplatan ulaz na sve festivalske projekcije

Festival će biti otvoren filmom Kaje Šišmanović Kak' je doma?', koji govori o burnom razvodu njenih roditelja i složenim međugeneracijskim odnosima triju generacija žena u obitelji. Kajin prvi film dočekan je s oduševljenjem na ovogodišnjem ZagrebDoxu, na kojem je osvojio i posebno priznanje žirija. Nastao je u hrvatsko-srpskoj koprodukciji na Kampu angažiranog filma, na kojem je Kaja osvojila prvu nagradu, a tako i snimanje filma.

Na projekciji u 21 sat također ćemo moći pogledati film 'Biba struja' redatelja Dušana Čavića i Dušana Šaponje, koji prikazuje život 'čovjeka-akumulatora', osobe koja boluje od ektodermne displazije i zbog toga je u mogućnosti podnijeti izrazito visok napon. Okosnica ovog filma je Bibina borba s bolešću koja mu je osim velike popularnosti u životu donijela i mnogo boli.

Festivalski program nastavlja se u 23 sata projekcijom filma 'Život' Matije Vukšića, koji je za supetarsku Retrospektivu odabrao Đelo Hadžiselimović, te filmom 'Punk sindrom finskih redatelja Jukke Kärkkäinena i J-P Passija, koji prate najneobičniji punk bend na svijetu – onaj sastavljen od mladih koji boluju od autizma, disleksije i Downovog sindroma.

Za zabavu nakon otvaranja festivala pobrinut će se DJ KidˈVa iz VoiˈSa kolektiva koji će okupljene odvesti na glazbeno putovanje raznim glazbenim stilovima – od funka do bossa nove i sve do housea. Party će se održati u klubu Havana, a ulaz je, kao i na projekcije – besplatan.

Kao i svake godine, u Supetar dolaze brojni gosti iz zemlje i svijeta, a svoj dolazak su ove godine potvrdili Dragan von Petrović, Jagoda Szelc, Wolfram Huke, Adam Ol'ha (i protagonisti filma), Dejan Aćimović, Nebojša Slijepčević, Kaja Šišmanović, Vanja Jambrović i Irena Škorić. Svi autori predstavit će svoje filmove supetarskoj publici u tradicionalnim Q&A sesijama.