GLAZBENO LJETO

Joss Stone i Status Quo stižu u pulsku Arenu

25.03.2014 u 12:35

Bionic
Reading

Mlada i višestruko talentirana glazbenica - Joss Stone, vraća se u pulsku Arenu! Za svoj nastup, odabrala je početak kolovoza, pa će tako 1. kolovoza u pulskoj areni odzvanjati savršeni soul. Dugovječni engleski rock band Status Quo čiju glazbu karakterizira njihov prepoznatljiv boogie rock, nastupit će u Areni 2. kolovoza, dan nakon nastupa mlade glazbene dive, Joss Stone

Od početka Joss Stone ima jasnu posebnu opsesiju - opsesiju glazbom. To je njezina prva ljubav i bez sumnje upravo je soul glazba motivirala njezinu strast prema pjevanju i pisanju pjesama. Kao djevojčica od samo 13 godine, svoj je pout prema glazbenoj industriji otvorila pjevajući klasike poput soul legend Arethe Franklin i Gladys Knight, s 15 je već potpisala prvi ugovor , a sa 16 je već izdala svoj 'Soul Sessions' album. 'The Soul Sessions' album je lansiran na glazbene ljestvice diljem svijeta te je ponovo probudio ljubav prema starim, legendarnim pjesmama koje su negdje zaboravljene čučale u osobnim arhivima ploča. Pjesme poput 'Super Duper Love' stavili su mladu Stone puno ispred njenih godina, a 'Dirty Man' je pokrenuo novi interes u ženske izvođače sa ubojitim vokalnim sposobnostima. Stone je 2004 izdala drugi album 'Mind Body & Soul', iste godine nominirana je za 4 Grammya, te osvojila dvije Brit nagrade iste godine.

Na sljedećem albumu je surađivala sa Lauryn Hill i  Raphael Saadiqom. 'Introducing Joss Stone' predstavio je neovisan duh te je otkrio da je pjevačica istinski prihvaćena od strane američke publike kada je osvojila 2. mjesto na US ljestvici, što je naviši rang koji je ikada postigla neka britanska umjetnica.

Nakon 11 milijuna prodanih albuma i suradnje sa najvećim glazbenicima poput Jeff Becka, Nitin Sawhneya , Mavis Staples, Yolande Adams i Patty Labelle, Mick Jaggerom, Damian Marleyem, A.R. Rahmanom i Daveom Stewartom. U svom životu do sada je nastupala sa izvođačima poput James Brown, Gladys Knight, Solomon Burke, Blondie, Smokey Robinson and Melissa Etheridge i mnogim drugima. Sudjelovala je na albumima Jeff Becka i Ringo Starra, nastupala na Super Bowlu prije utakmice, nastupala na Grammyju a jedan i osvojila.

Izdala je još tri super uspješna abluma, osvojila svijet , a 1. kolovoza ne propustite koncert ove mlade dive i dopustite joj da osvoji i vas.

Joss Stone - 'Tell Me What We're Gonna Do Now'

Prodaja ulaznica za ovaj ljetni spektakl  počinje 25. ožujka na svim prodajnim mjestima Eventima te na eventim.hr. Cijena ulaznice je 253 kune, a za sve 'rane ptice' pripremljena je i posebna pogodnost. Svi kupci ulaznice od danas pa sve do 30. travnja imaju posebu pogodnost kupovine ulaznice za stajanje po cijeni od 172 kune

Legendarna grupa čiji počeci sežu u davnu 1962. godinu kada su tadašnje The Scorpions osnovali tada školarci Francis Rossi i Alna Lancaster, kroz prvih je nekoliko godina doživjela niz promjena u postavi i imenima da bi se konačno 1967. godine rodio The Status Quo, a dvije godine kasnije preimenovao u Status Quo. Tijekom više od četiri desetljeća grupa je izdala više od 60 hitova u Velikoj Britaniji, počevši s davnim 'Picture of Matchstick man'. Brojne će obožavatelje koji i danas pjevuše 'In the Army now', bend podsjetiti zašto su imali 22 hita u Top 10 britanske top liste i zašto su 1991. godine dobili Brit Awards nagradu za izniman doprinos glazbi.

Status Quo - 'In The Army Now'

S obzirom da se bend nakon tri desetljeća pauze s nastupima uživo vraća u velikom stilu, ne sumnjamo da će predstojeći koncert biti uistinu rock glazbena poslastica koja će se oriti kroz višestoljetne zidine nekadašnje rimske Arene.

Prodaja ulaznica za ovaj ljetni rock događaj počinje 25. ožujka, na svim prodajnim mjestima Eventima te na eventim.hr. Ulaznice su podjeljene u dvije kategorije, stajanje po cijeni od 287 kuna i tribine po cijeni od 345 kuna. No za fanove legendarnih rockera, tu je cijena od 253 kune za stajanje samo do 30. travnja.