VRHUNSKA OBRADA

Jeste li ikad vidjeli više zvijezda u jednom spotu?

09.10.2014 u 10:40

Bionic
Reading

Brian Wilson iz slavnih Beach Boysa angažirao je mnoga slavna imena iz svijeta glazbe za obradu njihove poznate stvari 'God Only Knows'

Zvjezdanoj ekipi koju čine sir Elton John, Pharrell Williams, Stevie Wonder, Jake Bugg, Lorde, One Direction, Emeli Sandé, Chris Martin, Kylie Minogue, Sam Smith, Florence Welch, Chrissie Hynde, Brian May iz Queena pridružio se i Dave Grohl iz Foo Fightersa te zbor Tees Valley Youth Choir i BBC-jev koncertni orkestar
 
Ova fantastična verzija stvari snimljene još 1966. najavljuje BBC-jev projekt 'Music in England', opisan kao ambiciozan niz novih programa, inovativnih suradnji i nevjerojatnih glazbenih inicijativa u skladu sa 30-godišnjom tradicijom BBC-jeve predanosti glazbi, piše The Guardian.
 
Predivan videospot za ovu pjesmu sniman je u londonskom kazalištu Alexandra Palace i u njemu se pojavljuju svi glazbenici koji su sudjelovali u snimanju obrade pjesme 'God Only Knows'
 
Pjesma će biti objavljena i kao singl, a akcija ima humanitarni karakter: sva zarada ide BBC-jevoj zakladi za pomoć djeci Children in Need!
 

Inače, 1997. BBC je snimio sličnu all-star obradu u humanitarne svrhe. Radilo se o obradi Loua Reeda 'Perfect Day', na kojoj smo mogli čuti Bona iz U2, Eltona Johna, Davida Bowieja i dr... Kako je objavio The Guardian, ova obrada zaradila je oko dva milijuna funti koje se otišle zakladi Children in Need.

Fanove Grohlovih Foo Fightersa obradovat će vijest da će bend koji promovira novi album 'Sonic Highways' nastupiti kod Davida Lettermana u ponedjeljak, 13. listopada.
 
Spomenuti album izlazi 10. studenoga, a istoimena dokumentarna serija 'Sonic Highways' premijeru će imati 17. listopada.