JOŠ OVAJ TJEDAN

Jeftinije karte za Down u Tvornici

13.03.2013 u 15:39

Bionic
Reading

Promotivni paket ulaznica za nastup kultne grupe Down po cijeni od svega 120 kuna u prodaji je još samo ovaj tjedan. Cijena se od ponedjeljka 18. ožujka diže na 140 kuna, dok će na dan koncerta iznositi 160 kuna

Premijerni hrvatski nastup možda i najveće američke underground rock/metal supergrupe, mitske skupine Down iz New Orleansa koju predvodi Phil Anselmo, frontmen Pantere, jednog od najvećih metal bendova svih vremena, dogodit će se u utorak 25. lipnja u Velikom pogonu zagrebačke Tvornice kulture.

Down, bend koji na najstariji kontinent dolazi izrazito rijetko, a ono malo turneja koje zbog obaveza u ostalim projektima rade, događaju se uglavnom po SAD-u, posjetit će nas na turneji kojom će promovirati seriju nezavisno objavljenih EP-a najavljenu za ovu godinu.

Za one slabije upućene, Down su sastavljeni od članova četiri velika američka benda: Pantera, Crowbar, Corrosion of Conformity i Eyehategod. Prvi među jednakima svakako je Phil Anselmo, bivši frontmen Pantere i jedan od najistaknutijih metal pjevača svih vremena. Sa svojim matičnim bendom Pantera i njihovim blockbusterom 'Far Beyond Driven' Anselmo se 1994. našao i na vrhu Billboardove liste najprodavanijih albuma u Americi.

Downovci su se na sceni pojavili 1995. s, danas kultnim, prvijencem 'Nola', nastalim u pauzi između snimanja dva Panetrina studijska albuma. Kroz godine bend je objavljivao rijetko, nastupao još rijeđe, a do danas su ukupno objavili tri studijska albuma ('NOLA', 'Down II: A Bustle in Your Hedgerow', 'Down III: Over the Under') i jednu live snimku, 'Diary Of A Mad Band' iz 2010. godine.

U kinu Šiška u Ljubljani Down nastupaju dan ranije, 24. lipnja.