CIBONA, 26. VELJAČE

Japanski bubnjari Yamato stižu u Zagreb

11.01.2012 u 14:07

Bionic
Reading

Spektakularni bubnjari Yamato – The drummers of Japan nastupit će 26. veljače u Ciboni

Yamato – The drummers of Japan u Hrvatskoj su nastupili dva puta i pritom oduševili publiku u zagrebačkom Domu sportova i na Trgu bana Jelačića, šireći pozitivnu energiju i krug ljubitelja japanske kulture. Yamato bubnjari svake godine nastupaju u više od 50 država diljem svijeta i u pravilu se za njihove nastupe uvijek traži karta više.

Njihova glazbeno-scenska izvedba idealan je spoj kazališnog čina i energičnog koncerta, što privlači cijele obitelji, kao i individualce koji svoje   baterije redovito pune na kvalitetnim kazališnim ili koncertnim događajima. Najveću pažnju publike na spektaklu u Ciboni 26. veljače zasigurno će privući bubanj Odaiko (debeljko) koji teži 500 kilograma i dugačak je dva metra. Uz njega, na sceni će se naći još 50-ak bubnjeva i deset bubnjara.

'Nastup Yamato bubnjara možda bih najbolje mogao opisati kao besprijekoran rad savršeno uštimanog motora moćne mašine koja temeljito melje negativnu energiju i umor te svakom posjetitelju daje snagu i ritam direktno u srce. Yamato je inspiracija mnogima i to na predivan način potvrđuje jedan slučaj kad nam je nakon koncerta na Jelačić placu prišao gluhonijemi mladi par iz Barcelone koji je imao priliku doživjeti njihov nastup. Znakovnim su nam jezikom objasnili da u životu nisu osjetili takve vibracije i ushićenje te da je Yamato definitivno osvojio njihova srca', rekao je Zlatan Jaganjac iz agencije Proglas, organizatora koncerta.

Ulaznice za ovaj nesvakidašnji glazbeno-scenski spektakl mogu se nabaviti u Fun shopu Cibone i na prodajnim mjestima Eventima