KUNSTPARK ASTRALIS

Jan Mueller u zagrebačkom Depo klubu

03.01.2015 u 15:27

Bionic
Reading

Astralis i Njemačka turistička zajednica u Zagreb dovode DJ-a Jana Müllera

U suradnji s Njemačkom turističkom zajednicom hrvatska Udruga Kultura Futura organizira kulturno-umjetnički projekt Kunstpark Astralis i u Zagreb dovodi DJ-a Jana Müllera, vođu projekata X-Dream i Children Of Paradise, koji će nastupiti 6. veljače 2015. u zagrebačkom Depo klubu.

'Dugogodišnja suradnja Astralisa i Njemačkog veleposlanstva nastala je prije gotovo pet godina, kada je Andreas Haack, tadašnji stalni zamjenik veleposlanika, došao na ideju da organizira Loveparade u Zagrebu. Nažalost, do relizacije nije došlo, ali je veleposlanstvo nastavilo kulturno umjetničku suradnju s Astralis timom, odnosno, udrugom Kultura Futura kroz razne radionice i predavanja o njemačkoj urbanoj kulturi, a krajem 2014. se u suradnju uključuje i Njemačka Turistička Zajednica (DTZ)', ispričao je Goran Vlajić iz Udruge Kultura Futura.

Müller je mnogima poznat i pod pseudonimom Rush X-Dream, a u zagrebačkom klubu Depo izvest će jedan od svojih hvaljenih DJ nastupa u kojima odabire vrhunska djela iz vlastite bogate produkcije elektronske glazbe s naglaskom na stare dobre singlove koji uvijek užare atmosferu na plesnom podiju.

Poznavatelji elektronske glazbe prisjetit će se odabranih klasika poput X-Dream, Organic Noise, Children Of Paradise, Prime Suspect i Pollinator. Osim toga, njemački DJ će nastup začiniti i potpuno nepoznatim, neobjavljenim skladbama koje ljubomorno čuva u privatnosti svog hamburškog studija.

Tijekom više od 20 godina koliko je prisutan na sceni, Müller je postao guru njemačkog zvuka koji je industrial, techno i psy trance uspio spojiti u jedinstveni inovativni spoj plesne glazbe koja ga je proslavila.

Jedan od takvih bezvremenskih klasika, što je prava rijetkost u elektronskoj glazbi, je i singl projekta X-Dream pod imenom Freak. Ova poznata psytrance tema iz 1998. već je godinama prisutna u setovima domaćih i inozemnih DJ- a u dosadašnjim izdanjima klupske večeri Astralis, inače instituciji proslavljenoj i u dokumentarnim filmovima, koja uskoro navršava 17 godina postojanja.

Jan je genijalni producent, vođa, umjetnik i inovator koji dolazi u Zagreb kako bi ostavio bez daha sve koji čeznu za porcijom delicija za istinske sladokusce i već na početku godine predstavlja povijesno važan nastup za elektronsku glazbu u zemlji uopće.