NAGRADNJAČA

Intervju s Benedictom Cumberbatchem koji igra Sherlocka

30.12.2015 u 13:05

Bionic
Reading

Povodom ekskluzivnog Sherlock specijala 1.1.

Odgovori na pitanje i osvoji Pickbox majicu i plakat Sherlock specijala

Pitanje: U kojoj ulici u Londonu živi Sherlock Holmes?

Svoj odgovor pošaljite na info@pickbox.tv, a 3 najbrža osvajaju Pickbox majicu i plakat Sherlock specijala.

 

Uloga Sherlocka Holmesa britanskom glumcu Benedictu Cumberbatchu donijela je svjetsku slavu, a poznatom detektivu zagarantirala vrtoglav globalni uspjeh. Samo u Kini Sherlocka prati 90 milijuna obožavatelja, a autori serije fanove su za Novu godinu odlučili počastiti Sherlock specijalom.


U iščekivanom BBC-jevom 90-minutnom specijalu Užasna nevjesta koji će svoju regionalnu premijeru doživjeti 1.1.2016. u 22 sata na Pickboxu te u sklopu Pickbox paketa na MAXtv-u, gdje možete pogledati i preostale 3 sezone kompletne serije, Sherlock se vraća u viktorijansku Englesku gdje će imati posla s duhom mladenke koji hoda ulicama Londona i traži osvetu.

Sherlock trailer

Benedict nam otkriva kako mu se svidjela ideja viktorijanskog Sherlocka, kako je proteklo snimanje i hoće li fanovi uživati u specijalu.

Što mislite o globalnom uspjehu Sherlocka? Kakva je vaša reakcija na svjetsku popularnost serije?

Sherlock Holmes zapravo je oduvijek bio globalno popularan, ne povezujem taj fenomen s našim uspjehom. Mislim da ima veze s čudesnom fikcijom Conana Doylea koja se svidjela svim nacionalnostima. Taj je čovjek autsajder, inteligentan, ne tolerira prosječnost, nevjerojatno je učinkovit, ali ima i svoje slabosti i mane. Mislim da je sposobnost pretvaranja svakodnevnog, prosječnog i normalnog u potencijalnu pustolovinu nešto što sam uvijek spominjao u vezi s njim, i u našoj verziji i u originalnim knjigama, i nikad ne znaš kamo to vodi. Potencijal za pustolovinu je beskonačan.

Bilo je vrlo zabavno snimati pa je uspjeh još veći kad je nešto u čemu uživate tako dobro prihvaćeno.

Naviknuli smo se da se Sherlock događa u moderno doba, zašto ste ga premjestili u viktorijansko?

Mislio sam da je to ludost. Mislio sam da su napokon prolupali, prešli granicu ukusa i sve druge klišeje televizijskih programa zaluđenih samima sobom. Onda su proširili ideju, pošteno mi je objasnili i mislim da je fantastična. Apsolutno sjajna.

Kako će fanovi reagirati na radnju smještenu u viktorijansko doba?

Ne znam kako će reagirati. Mislim da je to jedan od užitaka ovog posla. Znate, ne možemo prikriti činjenicu da snimamo, i to vrlo često, u gradovima ili na javnim mjestima gdje će nas ljudi fotografirati odjevene u viktorijansko ruho. Dosad nismo razočarali fanove pa se nadam da nećemo ni sad. Nadam se da će uživati.

Kako je to vratiti se u prošlost?

Vrlo je zabavno glumiti, vrlo, vrlo zabavno. Divno je uistinu zezati se s lulom i lovačkom kapom. Što se scenografije, ambijenta, mise en scène, kulisa i svega toga tiče, to je pravi užitak. Uvijek je tako u povijesnoj drami. Nekako se svemu divite.

Koje biste Sherlockove vrline htjeli imati?

Njegovu koncentraciju, koja dolazi s manama i teško je do nje doći. Kod njega volim to što je heroj i idol za ljude koji su drukčiji. Htio bih imati njegovu volju i njegovo pamćenje, ako i to može!

Gledatelji nisu samo zavoljeli Benedictovu novu verziju Sherlocka nego je on postao i neka vrsta ikone stila.

Sherlockova odijela imaju čistu, linearnu, opuštenu ljepotu, nema ničeg razmetljivog i upadljivog. Vrlo su dobro krojena, funkcionalna, ali ipak veoma moderna i mislim da savršeno upotpunjavaju Sherlocka.

Što je najsmješnije što se dogodilo na setu Užasne nevjeste?

Martin Freeman je vjerojatno ono najsmješnije što se dogodilo na setu. Općenito je vrlo smiješan. Pa kad je on na setu, uvijek je smiješno. Jadan odgovor, ali istinit – na našem setu komedija nikad nije daleko.

Sherlock specijal – zašto se vraćamo u viktorijansko doba