NAGRADNJAČA

Igra staklenih perli u Zagrebu

04.12.2012 u 12:28

Bionic
Reading

U sveopćoj bujici novih i starih bendova, fuziji stilova i vrijednosti, poslije tridesetak godina pauze na scenu se vraća legendarni beogradski psihodelični-rock'n'Roll bend Igra staklenih perli s novim albumom 'Apokaliptus'. Zagrebačkoj publici predstavit će se 7. prosinca velikim koncertom u Purgeraj&Parku. A mi smo za jednog čitatelja pripremili dvije ulaznice!

Glazba koju ISP interpretira zasniva se na kompleksnim dugim R'n'R kompozicijama u rasponu od ambijentalnih dionica, preko repetativnog tribal plesnog R'n'R groova, sve do furioznih space rock dijelova, po ugledu na estetiku ranog Pink Floyda, zatim prog bendova Coloseum, Led Zepelin, kao i kultnih kraut/space RnR bendova Can-a, Amon Düül ll, etc.

Iako se za početke psihodelije na ovim prostorima navode rani radovi sastava Time i Korni grupa, do pojave Igre staklenih perli u drugoj polovici 70-ih nije bilo niti jednog benda koji je mogao istinski prisvojiti epitet psihodelične rok grupe.

Ekipa prijatelja i istomišljenika okupila se 1976. i krenula netipičnom putanjom: dugim jam session-ima umesto probama i koncertima. Dolaskom basiste Draka Nikodijevića (kasnije u kultnom sastavu White Rabbit Band), grupa se upotpunjuje i prelazi iz podruma u koncertne prostore. Praktično od tog trenutka postaju izuzetna koncertna atrakcija i zauvijek zadržavaju titulu jedinog pravog RnR benda sa ovih prostora.

Novi album 'Apokaliptus' sniman je u Beogradu, a kao specijalni gost pojavljuje se Ljubomir Đukić (vokal i klavijature) iz grupe Električni Orgazam, dok je Koja iz grupe Disciplin A Kitschme producent i ko-aranžer. 'Apokaliptus' je inspiriran planetarnim buđenjem i drevnim proročanstvima o Kraju Svijeta. Glazbeno predstavlja kombinaciju različitih stilova psihodelične muzike koja simbolično prati rađanje jednog novog doba.

Na predstojećem End of the World koncertu u Zagrebu 7. prosinca 2012. u Purgeraju&Parku (dvorana Park), IGRA STAKLENIH PERLI - THE NEXT GENERATION predstavit će novi materijal i podsjetiti na nezaboravne pjesme iz sedamdesetih godina, Putovanje u Plavo, Mushroom i Lyzzard Square.

Ulaz za publiku će biti moguć od 21:30, a koncert će započeti u 22h.

Dvije ulaznice za koncert je osvojio Mario Horvatić.