REDATELJICA I GLUMICA

Hoće li Angelina Jolie ponovo izazvati kontroverze?

19.12.2012 u 15:41

Bionic
Reading

Američka glumica Angelina Jolie u završnim je pregovorima sa studijem Universal za režiranje svog drugog filma, ratne drame temeljene na priči o Louisu Zamperiniju, olimpijcu koji je postao ratni zarobljenik, objavio je portal Deadline Hoollywood

'Bila sam silno dirnuta nevjerojantom herojskom pričom o Zamperiniju i odmah sam se počela boriti za prigodu da režiram taj film', kazala je Jolie u priopćenju. 'Zamperini je istinski heroj, čovjek velike vjere, hrabrosti i čovjekoljublja'.

Louis Zamperini, danas 95-godišnjak, američki je srednjoprugaš koji se natjecao na Olimpijskim igrama u Berlinu. U Drugom svjetskom ratu bio je zrakoplovac koji je preživio nevjerojatnu torturu u japanskom zarobljeništvu. Njegovu životnu priču u knjigu 'Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience and Redemption' pretvorila je Laura Hillenbrand, autorica 'Seabiscuita', djela po kojem je snimljen nagrađivani film 'Utrka života'.

Film bi trebao nositi naslov 'Unbroken', a za Jolie će biti drugi koji potpisuje kao redateljica nakon 'Zemlje krvi i meda' iz 2011.