ULOGE

Glumci iz filma

13.12.2011 u 12:02

Bionic
Reading

Glumci iz filma

JASON LEE (Dave) dobio je Independent Spirit Award za ulogu u filmu 'Proganjajući Amy'.

Glumio je u serijama 'Up All Night', 'Memphis Beat' i 'Zovem se Earl' (po dvije nominacije za Zlatni globus i nagradu SAG-a), sinkronizirao je 'Izbavitelje' i 'Underdog'.
Odrastao je u kalifornijskom gradu Huntington Beach. Glumom se počeo baviti nakon preseljenja u Los Angeles. Ključnu ulogu dobio je u komediji 'Mallrats' (scenarij i režija Kevin Smith), a uslijedili su 'Proganjajući Amy' (Independent Spirit Award), 'Dogma', 'Jay i Silent Bob izvraćaju udarac', 'Clerks II' i 'Cop Out'.
2006. godine režirao je kratkometražni film 'The White Door' prema vlastitom scenariju. U filmu glume Giovanni Ribisi i Beth Riesgraf.
Imao je glavnu ulogu u filmu 'Korak do slave' koji je dobio Zlatni globus za najbolji film. Glumio je i u 'Nebu boje vanilije', 'Mumford', 'Snovolovka', 'The Ballad of Jack and Rose', 'Big Trouble', 'Enemy of the State' i 'Kissing a Fool'.
Lee je profesionalni fotograf i gorljivi skupljač umjetnina. Njegova skateboard kompanija Stereo Sound Agency nedavno je proslavila petnaestu godišnjicu od osnutka.

DAVID CROSS (Ian) dobio je nagradu Emmy za nastup u 'The Ben Stiller Show' i bio nominiran za nagradu Grammy.

Autor je, jedan od scenarista i producenata serije 'The Increasingly Poor Decisions of Todd Margaret' u kojoj je imao i glavnu ulogu. Vjerojatno je najpoznatiji po ulozi u seriji 'Arrested Development'.
Nastupao je kao stand-up komičar i objavio knjigu 'I Drink for a Reason'. Objavio je i dva komična CD-a: 'Shut Up You F***ing Baby!' (nominiran za Grammy) i 'It’s Not Funny' te DVD 'Let America Laugh'.
Njegovi su filmovi 'It's a Disaster', 'Year One', 'Waiting for Guffman', 'Men in Black', 'Men in Black II', 'Ghost World', 'Eternal Sunshine of the Spotless Mind', 'School for Scoundrels', 'I'm Not There', 'Running Wilde', 'Megamind', 'Kung Fu Panda', 'Kung Fu Panda 2' i 'Curious George' te oba prethodna filma Alvin i vjeverice.

JENNY SLATE (Zoe) poznata je komičarka koja je s vlastitom monodramom Jenny Slate: Dead Millionaire nastupala u New Yorku i Los Angelesu. Prošle se sezone pridružila ekipi 'Saturday Night Live', a prije toga je glumila u seriji 'Bored to Death'. Uskoro ćemo ju gledati u 'This Means War'.

JUSTIN LONG (glas Alvina) nedavno je glumio u filmovima 'The Conspirator' (režija Robert Redford), 'Going the Distance' s Drew Barrymore i 'Youth in Revolt' (glume Michael Cera i Steve Buscemi).
Glumio je i u 'After Life' (glume Liam Neeson i Christina Ricci), 'He’s Just Not That Into You' (glume Ben Affleck, Jennifer Aniston, Drew Barrymore, Ginnifer Goodwin i Scarlett Johansson), 'Live Free or Die Hard' (glumi Bruce Willis), 'Drag Me to Hell', 'Zack and Miri Make a Porno', 'Funny People' i 'Serious Moonlight'. Sinkronizirao je 'Planet 51'.
Glumiti je počeo u komičarskoj skupini Laughingstock na Vassar Collegeu, a zatim snimio filmove 'Galaxy Quest' i 'Jeepers Creepers'. Dobio je ulogu u seriji 'Ed', a zatim i uloge u filmovima 'Dodgeball: A True Underdog Story', 'Accepted', 'The Break-Up', 'Strange Wilderness' i 'Wild West Comedy Show'.

MATTHEW GRAY GUBLER (glas Simona) rođen je u Las Vegasu. Pohađao je NYU’s Tisch School of the Arts. Režirao je kratkometražne filmove 'The Cactus That Looked Just Like a Man', 'Claude: A Symphony of Horror', 'Life Aquatic: Intern Journal' i 'Tippi's Picnic'.
Glumio je u '500 Days of Summer', 'The Life Aquatic with Steve Zissou', 'The Great Buck Howard' i 'How to be a Serial Killer'. Sinkronizirao je oba ranija filma iz serijala Alvin i vjeverice.
Glumi u seriji 'Criminal Minds'. Nedavno je osnovao Cornstalk Recordings.

JESSE McCARTNEY (glas Theodorea) svjetski je priznati glazbenik i filmski, kazališni i televizijski glumac.

Glumio je u filmu 'Beware the Gonzo koji je ove godine premijerno prikazan na Tribeca Film Festivalu.
Osim serijala 'Alvin i vjeverice' sinkronizirao je još i 'Tinker Bell' i 'Young Justice'.
Glumio je u šest epizoda serije 'Family’s Greek' i gostovao u 'Law & Order: SVU'. Dvije godine glumio je u 'Summerland', a za ulogu u 'All My Children' bio je nominiran za dvije nagrade Emmy.
Na Broadwayu je debitirao s 10 godina u 'The King and I' s Hayley Mills. Glumio je i u Dickensovoj 'A Christmas Carol' u Madison Square Gardenu.
Izdao je četiri albuma koji su postigli ogroman uspjeh i višemilijunske naklade.

AMY POEHLER (glas Eleanor) zvijezda je serije 'Parks and Recreation'.

Sedam je godina nastupala u 'Saturday Night Live', za što je 2008. godine bila nominirana za nagradu Emmy.
Poznata je po sinkronizaciji 'The Mighty B' (Nickelodeon) te dugometražnih 'Dr. Seuss’ Horton Hears a Who!' (Jim Carrey i Steve Carell) i 'Shrek the Third'.
Glumila je i u 'Baby Mama', 'Blades of Glory' (glume Will Ferrell, Will Arnett i Jon Heder), 'Mean Girls', 'Mr. Woodcock', 'Southland Tales', 'Tenacious D in the Pick of Destiny', 'The Ex', 'Wet Hot American Summer' i 'Envy'.
Imala je i uloge u 'Late Night with Conan O'Brien', 'Arrested Development', 'Wonder Showzen' i 'Undeclared'.

ANNA FARIS (glas Jeanette) nedavno je imala glavne uloge u filmovima 'The Dictator', 'What’s Your Number?' i 'The House Bunny' od kojih je posljednja dva i producirala.

Glumila je u Oscarom nagrađenom filmu 'Lost in Translation' (glume Bill Murray i Scarlett Johansson, režija Sofia Coppola), 'Observe & Report', 'Brokeback Mountain', 'Smiley Face', 'Yogi Bear', 'Cloudy With A Chance Of Meatballs', 'Take Me Home Tonight', 'Mama’s Boy', 'Just Friends', 'Waiting', 'Frequently Asked Questions About Time Travel' i serijalu 'Scary Movie' koji je najuspješniji serijal kuće Dimension Films.
Glumila je i u serijama 'Entourage' i 'Friends'. Rodom je iz Seattlea, a glumom se bavi od malena. Trenutno živi u Los Angelesu.

CHRISTINA APPLEGATE(glas Britanny) glumi u novoj seriji NBC-a 'Up All Night'.

Pažnju gledatelja privukla je ulogom Kelly Bundy u seriji 'Married with Children' u kojoj je glumila 11 godina. Nakon toga pokrenula je vlastitu seriju 'Jesse' za koju je dobila brojne nagrade i bila nominirana za Zlatni globus.
Za ulogu u seriji 'Samantha Who?' bila je nominirana za nagradu SAG-a i po dvije nagrade Emmy i Zlatni globus.
Snimila je film 'Going the Distance' (glume Justin Long i Drew Barrymore) i sinkronizirala 'Cats & Dogs: the Revenge of Kitty Galore' i prva dva filma serijala 'Alvin i vjeverice'.
Ostali su njeni filmovi 'The Rocker'; 'Surviving Christmas'; 'The Sweetest Thing'; 'Wonderland'; 'View from the Top'; 'Don't Tell Mom the Babysitter's Dead'.
Na Broadwayu je debitirala 2005. godine ulogom u 'Sweet Charity' za koju je bila nominirana za nagradu Tony i dobila nagradu 'Drama Deska'.
Nakon što joj je 2008. godine dijagnosticiran rak dojke, osnovala je Right Action for Women (RAW).