UŽIVO NA TPORTALU

Gledajte koncert Waynea Shortera i Matthew Herbert Big Banda

02.06.2014 u 08:04

Bionic
Reading

Telekom Electronic Beats predsavljaju livestream koncerta velikana jazza Wayne Shortera i njegovog kvarteta te Matthew Herbert Big Band u nedjelju 1. lipnja u 20 sati

Ovogodišnja premijerna suradnja između Telekom Electronic Beatsa i Jazzfesta Bonn istražuje blizak odnos između elektronske glazbe i jazza. Zahvaljujući iznimnim umjetnicima kao što su Wayne Shorter Quartet i Matthew Herbert Big Band, međunarodni glazbeni program Electronic Beats pruža sveobuhvatni i svjetski poznati line-up za završnu utrku ovogodišnje sezone Jazzfesta u Bonnu.

Obožavatelji jazza i elektronske glazbe diljem Europe mogu biti sudionici ovog izuzetnog glazbenog događaja zahvaljujući ekskluzivnom prijenosu u živo koji osigurava Electronic Beats. Prijenos koncerta počinje u 20:00 sati u nedjelju 1. lipnja i bit će dostupan putem electronicbeats.net i na aplikaciji EB.TV. korisnici će moći uživati u koncertu na svojim mobilnim uređajima gdje god se nalazili.

Bez utjecaja jazza elektronska glazba nije niti zamisliva. Mnogi izvođači kao središnji izvor inspiracije za definiranje linije elektronske glazbe ističu pogotovo Milesa Davisa čiji su albumi "In A Silent Way" i "Bitches Brew" korak od hard bopa do fusion jazza. Wayne Shorter i sam je bio svjedook svih tih glazbenih zbivanja u povijesti. I sam je napisao nekoliko skladbi za drugi Miles Davis Quintet, a također je surađivao s Joeom Zawinulom u bendu bendu Weather Report obogaćujući fuziju jazza i rocka.

Matthew Herbert objavio je nekoliko albuma elektronske glazbe pod utjecahjem jazza a djelovao je pod pseudonimima poput Wishmountain, Radio Boy i Doctor Rockit i smatra se jednim od prosvjetitelja elektronske i eksperimentalne glazbe. On je napravio remixeve za umjetnike kao što su Björk, REM, John Cale, Yoko Ono i Serge Gainsbourg i producirao debitanstki solo album Roisin Murphy. Od 2001. svira svojim Big Bandom čija je mješavina jazza i elektroničke glazbe sjajno live iskustvo.

Telekom Electronic Beats i Jazzfest Bonn livestream gledajte 1. lipnja 2014. od 20 do 22 sata na www.tportal.hr ili na www.electronicbeats.net.