BEZ GLASNOG SINTA

Glas Ide Prester krasi novu pjesmu Lollobrigide

20.06.2016 u 22:18

Bionic
Reading

Pjesma 'Sutra' novi je singl Lollobrigide a ovu njima netipičnu pjesmu opisala je Ida Prester, autorica pjesme i pjevačica tog zanimljivog benda

Ida u novoj pjesmi govori o instinktivnom odgađanju i životnom motu 'sve što možeš danas, ostavi za sutra', s čime se mnogi od nas bore cijeli život pa ćemo sutra dati otkaz na poslu koji ne volimo, sutra ćemo prekinuti loše veze i od sutra kreće naše doba.

'Tekst i melodiju napisala sam u jednom danu, ali aranžman se otegao na šest mjeseci. Probali smo u synth pop aranžmanu, pa u indie rock, al nismo dobili ništa što bi nam sjelo. Na kraju smo odlučili totalno ogoliti tekst, ostaviti vokal gotovo sam i napraviti minimalistički aranžman, tih i prozračan, uz puno shakera, gotovo tropskog ugođaja', objašnjava Ida.

Ovo je prva pjesma Lollobrigide u kojoj nema agresivnih sint dionica, a Idin glas je također, pored teksta, u prvom planu i ogoljen, bez efekata.

'Isprva sam se bunila jer me strah isticati vokal, u svim našim drugim pjesmama glasni instrumenti jedu glas, ali bend me uvjerio da je napokon vrijeme da se oslobodim. Tekst je intiman, takva je i pjesma', nadodala je.

Uz pjesmu dolazi video sa stihovima koji je prvo bio zamišljen kao standardni slika-tekst, no kad se bend već uredio za fotografiranje, nekako se učinilo prirodnim da umjesto statičnom fotografijom 'Sutra' ovjekovječe malo pokretnijom slikom.

'Napravili smo i jednostavan lyrics video u kojem sviramo kao terasa bend negdje na francuskoj rivijeri. Azurnu obalu efikasno je zamijenila obala Save, a terasu skupog hotela pohaban stari splav', uz smijeh je opisala Ida.

Lollobrigida 'Sutra'