NAGRADNJAČA

Gabriella Cilmi u Tvornici kulture

02.06.2014 u 12:16

Bionic
Reading

Gabriella Cilmi, vlasnica globalnog hita 'Sweet About Me', nastupit će u Tvornici kulture u petak, 6. lipnja. U Velikom pogonu, uz svoj veliki hit, predstavit će i aktualni album 'The Sting' koji je označio prekretnicu u karijeri i imidžu ove pjevačice.

Nakon turneje po Italiji i Njemačkoj gdje je promovirala zadnji album, Gabriella dolazi u Hrvatsku, a posjetitelji na zagrebačkom koncertu mogu očekivati da će izvesti nekoliko novih stvari koje nisu bile uključene u album.

Mlada Australka s londonskom adresom impresionirala je svijet nastupnim singlom 'Sweet About Me', jednim od najvećih hitova 2008. godine, s albuma 'Lessons To Be Learned'. Usprkos tome što joj nisu predviđali uspjeh, tada sa samo 17 godina stekla je svjetsku slavu i odradila turneje s Jamesom Bluntom i Nouvelle Vague, ali i nastupila uz R.E.M. i Kaiser Cheifse, pa čak i imala svirku na glavnoj pozornici Glastonburyja. Drugi album, 'Ten', objavljen dvije godine kasnije, donio je ponešto promijenjen zvuk, singlovi 'On A Mission' i 'Hearts Don’s Lie' predstavili su Gabriellu u rasplesanom disco/funk izdanju, no sama priznaje da se na tom albumu osjećala izgubljeno jer je smatrala da se više brinulo o imidžu, a ne kvaliteti glazbe.

Najnovije studijsko izdanje 'The Sting' iz 2013. godine koje donosi prekretnicu u njenom životu. Nakon prekida s jednom od najvećih glazbenih kompanija, kao i tadašnjim životnim partnerom te razočaranja u cijelu glazbenu industriju, Gabriella je album izdala za vlastitu izdavačku kuću Sweetness Tunes. Album je pripremala tri godine i provela je mjesece istražujući trip hop i soul glazbu, a te je utjecaje miješala s drugim žanrovima. Naslanjajući se na rad Trickyja, Portisheada te Nine Simone, Otisa Readinga, ali i kantautora poput Van Morissona koji je uvelike utjecao na njen izričaj na novom albumu te slušajući izvođače zbog kojih se zaljubila u glazbu, Gabriella je objavila uradak koji je istovremeno snažan i lomljiv što se čuje kroz singlove 'Vicious Love' i 'Sweeter In History' i 'Symmetry'.

Ipak, konstanta ostaje njezin snažan i moćan glas, a sada 22-godišnja umjetnica će svoju glazbenu zrelost podjeliti s našom publikom u svom premijernom zagrebačkom nastupu u Tvornici kulture 6. lipnja.

Tportal.hr je za svoje čitatelje pripremio 5x2 ulaznice.

Po dvije ulaznice su osvojili:

Izet Ždralović
Stanislav Delić
Elis Missoni
Tomislav Dominić
Marta Lučić