DRUGI DAN INMUSICA

Florence razvalila, Kawasaki 3P osvjetlao obraz

22.06.2016 u 12:45

  • +11

Florence and the Machine na INmusicu

Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov/PIXSELL

Bionic
Reading

Ni drugi dan INmusica, najvećeg glazbenog festivala u Hrvatskoj, nije prošao bez iznenađenja. Još jedno otkazivanje zvučnog imena nije dobro primljeno među posjetiteljima festivala, ali su zato Florence Welch i njezin bend spektakularnim nastupom sve to nadoknadili

Iako kiša u utorak uopće nije padala u Zagrebu, na Otoku mladosti bilo je još par blatnjavih lokvi. Naravno, redoviti posjetitelji INmusica navikli su i na gore vremenske uvjete, tako da se drugog dana festivala nitko nije žalio na blato, koje je dan ranije stvaralo poprilične probleme.

Kao što smo sinoć objavili, nastup Skunk Anansie, jedne od glavnih atrakcija festivala, otkazan je doslovce u trenucima kad je njihov nastup trebao početi. Pjevačica Skin ozlijedila je leđa, pa su se članovi benda s glavne pozornice ispričali posjetiteljima, a prestižni termin i glavni stage pripali su domaćim snagama – vječno nabrijanom Kawasaki 3P-u koji je opravdao dano im povjerenje te otprašio sjajnih sat vremena svirke. Svi oni koji su ranije slušali Kawasaki 3P uživo znali su što mogu očekivati, ali bilo je zanimljivo promatrati zadovoljna lica stranaca kojima je to bio prvi susret s našim rock/ska/punk kolektivom i njihovom naizgled nepresušnom energijom.

Ipak, većina onih koji su satima stajali pred glavnom pozornicom ipak je čekala jedan nastup – onaj pjevačice Florence Welch i njezina benda. Naime, Florence su njezini obožavatelji u Hrvatskoj željno iščekivali još od lani, kad je otkazala nastup na INmusicu zbog slomljene noge, ali sve je to nadoknadila zaista fantastičnim koncertom.

Florence i njezin bend u Hrvatsku su došli u sklopu turneje 'How Beautiful', kojom promoviraju svoj posljednji studijski album 'How Big, How Blue, How Beautiful', ali set lista nije bila fokusirana samo na taj album. Naime, u repertoaru Florence and the Machine nalazi se toliko hitova da su čak i površni poznavaoci njihova opusa mogli s lakoćom prepoznati većinu pjesama. Daleko od toga da na zadnjem albumu nema velikih hitova pa je tako, primjerice, publika fantastično reagirala na plesnu 'Ship to Wreck'.

No ono što najviše impresionira kod nastupa Florence Welch je njezina nevjerojatna energija i lepršavost na pozornici s jedne strane, te zaista jedinstven i moćan vokal s druge strane. Florence u jednoipolsatnom nastupu nije promašila nijedan jedini ton, a njezin kristalno čist vokal te osebujna boja glasa izazvali su pravo oduševljenje pred tisućama posjetitelja okupljenih pred glavnom pozornicom.


Svojim najvećim hitovima 'You've got the love' i 'Dog days are over', koji su izvedeni besprijekorno, bacili su publiku u trans potkraj koncerta, a na bisu su trijumfalno izveli 'What Kind of Man' i 'Drumming Song'.

Otkazivanje Skunk Anansie u zadnji čas ipak nije bacilo preveliku mrlju na ovogodišnji INmusic, za što organizatori mogu zahvaliti prvenstveno Kawasaki 3P-u i, naravno, headlinerici festivala Florence Welch koja je pokazala zašto ju s pravom smatraju jednim od najboljih pop vokala na svijetu.

Ako je velikodušna razmjena emocija između Florence i oduševljene publike ikakav pokazatelj, opravdano je nadati se da ćemo tu briljantnu pjevačicu i njezin bend gledati ponovo u Hrvatskoj.