NA RADOST FANOVA

Florence + Machine objavljuju kratkometražni film 'The Odyssey'

14.04.2016 u 20:08

Bionic
Reading

Miljenica publike Florence Welch iz Florence and the Machine te cijenjeni redatelj Vincent Haycock kratkim trailerom najavljuju premijeru kratkometražnog filma 'The Odyssey'. Premijera će se održati 20. travnja u Londonu, u sklopu privatne kinoprojekcije za najbliže prijatelje i najsretnije fanove, čemu će prisustvovati Florence Welch i Vincent Haycock

Ovaj kratkometražni film bit će spoj svih dosadašnjih videomaterijala koji su predstavljeni kao prateći videospotovi pjesama s albuma 'How Big How Blue How Beautiful', a uključivat će i finalno, sedmo poglavlje - videospot za pjesmu 'Third Eye' .

Ovo je finale vrlo osobnog projekta, nastalog iz jednog jednostavnog razgovora između Vincea i mene, prije otprilike godinu i pol, kada sam pisala pjesme za 'How Big How Blue How Beautiful' album', otkriva Florence Welch.

'Pričala sam mu o albumu, kao i svom osobnom iskustvu i prijelomima koje donosi prekid veze. Pozitivne i negativne strane ljubavi i nastupa, koliko sam se osjećala izvan kontrole, čišćenju slomljenog srca te kako sam se željela promijeniti i osjećati slobodno. I odlučili smo prepričati tu priču u potpunosti, prepričati to iskustvo... i tako je započela Big Blue Odiseja...'.

'The Odyssey' ujedinjuje svaki do sada objavljeni video-segment aktualnog albuma; How Big How Blue How Beautiful', 'What Kind Of Man', 'St. Jude', 'Ship To Wreck', 'Queen Of Peace' i 'Delilah' te finalno poglavlje 'Third Eye' - u 47-minutni kratkometražni film s novim scenama, koje povezuju čitavu priču.

Nakon svjetske premijere u Londonu, film će u potpunosti biti dostupan za gledanje dan kasnije, 21. travnja, od 20 sati, na službenoj stranici skupine, nakon čeka će sat vremena kasnije - u 21 sat, uslijediti i intervju uživo na Facebooku s Florence i Vincentom.

'Ova odiseja uistinu je putovanje, baš poput epskog Homerova djela', ističe redatelj Vincent Haycock i nastavlja:
'Za Florence je ovo bilo vrlo osobno putovanje, u kojem pronalazi sebe nakon emotivne oluje. Svaka pjesma odnosno video-poglavlje predstavlja njenu osobnu borbu; metaforičko putovanje u kojem bježi od svojih demona, suočava se sama sa sobom i vraća se sebi - Florence koja je izvođačica, plesačica, ljubavnica', zaključuje.Podsjećamo, u svibnju prošle godine Florence i njezini strojevi objavili su album 'How Big How Blue How Beautiful' koji će ovog ljeta i uživo predstaviti hrvatskoj publici, u sklopu zagrebačkog INmusic Festivala.